Bouwkundig Engineer (Nijmegen)

Engineers Specialists Buildings
 • Nijmegen

Je bent een betrokken Bouwkundig Engineer die graag werkt aan innovatieve en multidisciplinaire projecten. En het liefst in een open werkomgeving waar volop ruimte is voor persoonlijk ontwikkeling. Bij ons ben je aan het juist adres.

 

Wat je doet als Bouwkundig Engineer

Jij draagt bij aan het bouwkundig ontwerp in verschillende fasen van een project en je werkt zelfstandig aan (deel)projecten. Onze klanten bevinden zich hoofdzakelijk in de industriële sector, logistieke sector en de kantorenmarkt. Onze projecten zijn over het algemeen zeer dynamisch, wat van jou vereist dat je stevig in jouw schoenen staat.

De projecten variëren van bouwtechnische inspecties tot aan coördinatie in de uitvoeringsfasen op de bouwlocatie. Passie voor detailleren en inhoudelijke kennis van de technische fasen van een ontwerp is van groot belang. Kennis van de Nederlandse bouwregelgeving is vanzelfsprekend. Jouw dagelijkse taken bestaan uit:
 • Het coördineren en communiceren met architecten, engineers, aannemers, leveranciers en vaak ook direct met de klant;
 • Samen met jouw team van modelleurs alle benodigde BIM-modellen, tekeningen, rapporten en technische specificaties te produceren;
 • Uitwerken van projecten van PvE tot en met oplevering;
 • Plattegronden uitwerken met aandacht voor personen- en goederenstromen;
 • Benodigde technische documenten en specificaties opstellen;
 • Ook houd je daarbij de planning en het budget in de gaten.

Afhankelijk van jouw ervaring en capaciteiten kun je doorgroeien naar Lead Engineer. Voor een bouwkundige zijn er volop mogelijkheden om je creativiteit en inventiviteit binnen ons team en onze projecten te zetten! Denk aan innovatie in de facade engineering of duurzaamheid in bouwmaterialen.

 

Waar je komt te werken

Royal HaskoningDHV is een wereldwijd ingenieurs, projectmanagement en consultancy bedrijf, met 6.000 collega's verspreid over 140 landen. Samen werken we aan projecten die een positieve impact hebben op mensen, onze leefomgeving en de economie. Met de Business Line Industry & Buildings bedienen we een brede, internationale markt. Samen met onze opdrachtgevers plaatsen we projecten in een breder perspectief en creëren we omgevingen waarin mensen zich prettig voelen, waar ze willen verblijven, leren, onderzoeken, werken en herstellen. Binnen de Business Line zijn er projecten in onder andere de volgende sectoren: datacenters, consumer goods, pharmaceutica, overheid en educatie, healthcare, transport hubs, gezondheidszorg, milieu & energie en veiligheid.

Je wordt onderdeel van het team Design & Engineering. Hier zijn we dagelijks bezig met grensverleggende projecten, technieken en innovaties die bijdragen aan een betere toekomst. We ondersteunen opdrachtgevers bij het uitvoeren van multidisciplinaire gebouw- en procesgebonden vraagstukken. Dit doen we voornamelijk bij vooraanstaande multinationals in de consumer goods, farmaceutische en R&D industrie. De nadruk ligt hierbij op het engineeren en begeleiden van de projecten met de disciplines architectuur, bouwkunde, constructie, elektrotechniek, werktuigbouwkunde, procestechniek en meet- & regeltechniek. In onze projecten werken we daarnaast samen met andere kennisvelden binnen de organisatie, zoals bouwfysica, brandveiligheid en projectmanagement. Een goed resultaat op een plezierige en collegiale manier is waar we voor gaan. We acteren in de frontlinies van innovaties zoals FastLane, energietransitie en parametric design. De kennis en ervaring die we daar opdoen kunnen we direct toepassen in duurzame, toekomstvaste voorzieningen binnen ons hele bouwprogramma.

 

Wat je meebrengt

Als bouwkundige heb je minimaal 5 jaar relevante werkervaring, affiniteit met utiliteits- en industriebouw en een afgeronde opleiding architectuur of bouwtechniek (WO / HBO). Daarnaast beschik je over de volgende vaardigheden:
 • In staat om te werken in multidisciplinaire ontwerpteams;
 • Kennis en beheersing van digitale ontwerptools, waaronder Revit en BIM 360;
 • Goede Revit skills is een pré;
 • Kennis van bouwmaterialen, bouwbesluit, bouwregelgeving en detaillering;
 • Voelt zich thuis in een internationale werkomgeving;
 • Een ondernemende, proactieve en flexibele houding;
 • Goede communicatieve vaardigheden en beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Het team in Nijmegen bestaat uit 14 vakinhoudelijke collega’s met een achtergrond in architectuur en/of bouwkunde, die onderdeel uitmaken van een netwerk van zo’n 100 andere bouwkundige vakgenoten binnen Royal HaskoningDHV.

 

Dit krijg je van ons

Als het grootste ingenieursbureau van Nederland zijn we innovatief, maar realistisch. Perfectionistisch, maar daadkrachtig. Verrassend, maar altijd en overal betrouwbaar. Ben jij dat ook? Dan is ons bureau echt iets voor jou. We bieden een goede werksfeer, waarin collegialiteit en ontwikkeling van de organisatie en medewerkers de belangrijkste factoren zijn. Ook een goed salaris is belangrijk, afhankelijk van jouw werkervaring zorgen wij voor een passend aanbod. In onze organisatie wordt ondernemerschap en innovatie gestimuleerd. Er is volop ruimte voor eigen initiatief in een open en flexibele cultuur. Verder krijg je bij ons:

 • Een goede balans tussen werk en privé, onder meer door flexibele werktijden en 28 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband;
 • Ook krijg je een laptop en telefoon van de zaak, zodat jij kunt werken waar en wanneer je wilt;
 • Persoonlijk budget dat je kunt gebruiken om bijvoorbeeld extra vakantiedagen of een fiets van te kopen. Of je laat het uitbetalen;
 • Een goede pensioenopbouw via ons eigen pensioenfonds zodat alles voor je oude dag goed geregeld is;
 • Volop opleidings- en ontwikkelmogelijkheden. Bij ons vind je geen starre functies en vastomlijnde ontwikkelpaden, maar flexibele rollen en veel keuzevrijheid als het gaat om team, locatie en werkzaamheden.

Jouw standplaats is Nijmegen. Omdat samenwerken aan een project soms net wat makkelijker gaat als je bij elkaar zit, zal je soms ook werken op één van onze andere kantoren of mogelijk bij een van onze opdrachtgevers in Nederland of het buitenland.

 

Ben jij onze nieuwe collega?

We maken graag kennis met je! Klik op de solliciteer button onder aan de pagina en upload je cv en motivatiebrief. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Frank van der Velden, Lead Recruiter Industry & Buildings, via [email protected] 

Hashtags: #LI-FV1

 

Apply Now