Financial Controller

Finance Staff & Support Corporate
 • Amersfoort

Wordt jij onze nieuwe Financial Controller? Je hebt een passie voor cijfers, bent zeer analytisch, gaat probleemoplossend en zelfstandig te werk en bent daarnaast ook communicatief vaardig. Dan zou deze positie goed bij jou kunnen passen! Een veelzijdige uitdaging waar jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling centraal staat.

 

WAT JE DOET ALS FINANCIAL CONTROLLER

De rol van Financial Controller is een uitstekende positie om onze organisatie te leren kennen en je accounting vaardigheden in de praktijk te brengen. Je wordt onderdeel van het Record to Report team, met 11 financiële professionals, dat verantwoordelijk is voor financial control van alle Nederlandse RHDHV-bedrijven. Je werkt mee in (automatiserings-)projecten op jouw vakgebied, waaronder bijvoorbeeld BlackLine, RPA en Continuous Monitoring Platform. Daarnaast houd je je bezig met:
 • Financiële administratie: het mede zorgdragen voor het realiseren van een juiste, tijdige en volledige financiële administratie alsmede het uitvoeren van specialistische taken (Intercompany afstemming, BTW, WKR etc).
 • Rapportage & analyse: opstellen van balansanalyses en specificaties ten behoeve van maand-, kwartaal- en jaarafsluitingen o.a. met behulp van BlackLine. Tevens draag je bij aan het opstellen van (geconsolideerde) jaarrekeningen.
 • Audit: ondersteuning bij de diverse controles door diverse auditors.
 • Procesoptimalisatie: het signaleren van verbetermogelijkheden in financiële processen en het uitwerken en implementeren van verbetervoorstellen.

 

WAAR JE KOMT TE WERKEN

Royal HaskoningDHV is een wereldwijd ingenieurs, projectmanagement en consultancy bedrijf met 6.000 collega’s verspreid in vestigingen over 30 landen. Royal HaskoningDHV is al 140 jaar toonaangevend als ingenieursbureau, in advies en projectmanagement. Wij stimuleren geïntegreerde duurzame ontwikkeling samen met onze klanten op kennisgebieden waarin wij de expert zijn en onze invloed kunnen uitoefenen. We zijn koploper in innovatie en duurzame ontwikkeling. Onze mensen willen een positieve bijdrage leveren aan de toekomst en iets nalaten voor de volgende generatie. Dat noemen wij ‘enhancing society together’.

De internationale aanwezigheid en ambities op het gebied van digitale innovaties en onze projectenportefeuille vraagt een sterke ondersteuning van Finance.

In Finance bij Royal HaskoningDHV zijn meer dan 200 professionals actief in verschillende landen, verdeeld over Business en Financial control. Je wordt onderdeel van het Record to Report team in Amersfoort dat valt onder Financial Control The Netherlands.
De functie heeft veel raakvlakken met andere disciplines binnen en buiten het bedrijf. Denk daarbij aan contacten met andere teams binnen Financial Control maar ook met HR, Automation Center, ERP Competence Center, Group Reporting en Analytics, Treasury, Tax en Cost Control. Dat maakt de functie veelzijdig en zeer interessant.

WAT JE MET JE MEEBRENGT

Je bent accuraat, proactief, leergierig en in het bezit van projectmanagement skills.
Wat je verder met je meeneemt als Financial Controller:
 • een afgeronde WO-opleiding op het gebied van Accounting & Control;
 • 2 tot 3 jaar relevante werkervaring (bij voorkeur in een accountancy functie);
 • uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als Engels;
 • kennis van financiële processen en AO/IC met een goed conceptueel en analytisch vermogen;
 • affiniteit met IT-systemen en Excel en een drive om financiële processen te verbeteren en efficiënter te maken. Kennis van BlackLine en/of Tagetik is een pre;
 • capaciteit om met strakke deadlines te werken en prioriteiten te stellen.

 

DIT KRIJG JE VAN ONS

Wij richten ons op de ontwikkeling van persoonlijke vaardigheden en combineren ontwikkelingsmogelijkheden met een flexibel arbeidsvoorwaardenpakket. Dit omvat:
uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden;
goede balans tussen werk en privé, onder meer door flexibele werktijden, thuiswerkmogelijkheden en 28 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband;
persoonlijk budget voor bijvoorbeeld meer vakantiedagen, een fiets of extra salaris;
uitgebreide opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
lidmaatschap van het Young Royal HaskoningDHV netwerk voor trainingen, sociale activiteiten en nog veel meer.

BEN JIJ ONZE NIEUWE COLLEGA?

Young Royal HaskoningDHV is een internationaal platform dat je de mogelijkheid biedt om ideeën, kennis en ervaring met jouw internationale collega’s uit te wisselen. Met de vele kantoren verspreid over verschillende landen heb je de kans om internationale en nationale carrièredromen waar te maken. Ben je er klaar voor om niet alleen jezelf maar ook anderen te inspireren, uitdagingen aan te gaan en om meer kennis op te doen?
Dan willen we graag kennis maken met je! Klik op de sollicitatiebutton en upload je motivatie en je cv. Wil je eerst nog meer weten over deze baan? Stuur dan een e-mail naar [email protected]

 

Apply Now