Junior Adviseur Technical Safety Rail

Civil Engineering Engineers Specialists Infrastructure
 • Utrecht

Wil jij degene zijn die voor spoorse projecten de technische veiligheid tussen het voertuig, de technische veiligheidssystemen en de omgeving analyseert en verbetert?

Wat je doet als Junior Adviseur Technical Safety
In deze functie werk jij aan onderzoek en analyse omtrent de technische risico’s en gevaren die zich op en rond het spoor kunnen voordoen. Spoorse voertuigen en hun infrastructuur worden namelijk steeds complexer,  er worden steeds meer technische systemen en apparatuur toegepast om te kunnen voldoen aan de eisen die de opdrachtgever stelt. Het heeft als gevolg dat zich steeds meer nieuwe technische situaties voordoen, die door technisch falen een risicovolle of gevaarlijke situatie kunnen opleveren. De oorzaak van deze risico’s en gevaren hebben in dit werkveld dus altijd een technische oorsprong.

Denk bijvoorbeeld aan de elektromagnetische invloeden van de voertuigaandrijving op de omgeving welke het railsysteem kunnen laten falen en zo de veiligheid in het geding brengen. Een ander voorbeeld kan de invloed van lage zonnestand zijn op het zicht van de machnist die gevaarlijke situaties kunnen opwekken. Of wat de risico’s, gevaren en gevolgen voor reiziger en omgeving zijn als een voertuig ontspoort of botst op een cruciale locatie. Het zijn allemaal ‘safety-case’ voorbeelden die door onze adviseurs onderzocht moeten worden. Situaties waarvan de opdrachtgever van ons een haarfijn advies wil ontvangen hoe zij de risico’s en gevaren acceptabel kunnen minimaliseren.

In deze functie pak je deze ‘technical safety-cases’ op, doe je risico-analyses, reken je de gevolgen door en schrijf je een passend advies voor de opdrachtgever. Met als doel om vanuit techniek en systeem de veiligheid te vergroten en de gevolgen te minimaliseren.

Waar je komt te werken
Je komt in een heel enthousiast team te werken van professionals, met het kantoor op loopafstand van Utrecht Centraal Station. Dagelijks houden ruim 200 mensen binnen Royal HaskoningDHV Rail zich bezig met het verbeteren van bestaande railinfrastructuur en het bedenken van technische oplossingen voor nieuw te bouwen trajecten voor trein, tram en metro. Binnen deze unit heerst een hele positieve sfeer waarin iedereen elkaar wil helpen en waarin samenwerken dagelijks centraal staat.

Wat je meebrengt
Je bent een spontane, gedreven persoonlijkheid die het best functioneert temidden van positieve en energieke collega’s. Je wilt bijdragen aan de groei en ontwikkeling van ons team en onze positieve positionering in de markt. Verder herken jij jezelf in het volgende:

 • Je beschikt over een afgeronde technische Master Lucht & Ruimtevaarttechniek, Elektrotechniek, Werktuigbouw, Chemische Technologie of vergelijkbaar
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met systeemgericht denken en haalt plezier uit het maken van technische systeemanalyses, het inventariseren en beoordelen van de risicos’s en de gevaren
 • In staat om in foutloos Nederlands rapportages te kunnen schrijven voor onze opdrachtgevers

Dit krijg je van ons
Naast dat je je bij ons kunt ontwikkelen binnen uitdagende projecten in Nederland en wereldwijd, bieden we je ook:

 • Een goede balans tussen werk en privé, onder andere door een laptop en telefoon zodat je kunt werken waar je wil
 • 28 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband
 • Een primair salaris vanaf EUR 3.068 voor deze functie (MSc.) en pensioenopbouw via ons eigen pensioenfonds
 • Een goed bereikbare werkplek op ons kantoor in Utrecht én reiskostenvergoeding of een NS-Business Card
 • Volop opleidings- en ontwikkelmogelijkheden
 • Persoonlijk 2.15% maandelijks budget dat je kunt gebruiken om eventueel extra vakantiedagen te kopen.
 • Een jaarlijkse bonus op basis van de bedrijfswinst.

Ben jij onze nieuwe collega?
We maken graag kennis met je! Klik op de solliciteerbutton onderaan de pagina en upload je cv en motivatiebrief. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Olaf van der Hoeven (Talent Acquisition Rail) via M. 06-52480635.

Apply Now