Het Klimaatakkoord van Parijs en het besluit om de Groningse gaskraan dicht te draaien vergen een versnellling van de energietransitie in Nederland. Dit vraagt om nog meer ideeën en inzet om de overstap naar een emissievrije toekomst ook commercieel tot een succes te maken. Het einddoel is bekend, maar de precieze route naar een fossielvrije energievoorziening ligt niet vast. Want het landschap verandert soms gaandeweg en we ontdekken steeds nieuwe kansen. 

Royal HaskoningDHV biedt een klankbord, ervaring, expertise, en uitvoerende ondersteuning om samen de overstap naar een duurzame energietoekomst te maken.

Strategie & programma's

Uitgekiende strategieën voor aanwijsbare resultaten in schone energie

Wij helpen bedrijven en overheden hun weg te vinden in een wereld die door de energietransitie ingrijpend verandert. We delen onze ervaring en visie. Samen ontwikkelen we klimaatneutrale strategieën en programma’s die passen bij uw doelstellingen en ambities.  

Lees verder

Kracht van implementatie

Versnellen van de energietransitie door opschaling te realiseren

Succesvolle uitvoering van transitieprocessen vraagt om oog voor de juiste technologie, financieringsvormen én om ervaring met het creëren van maatschappelijk draagvlak. Samen met onze partners ontwikkelen wij concrete oplossingen die tot werkelijke verduurzaming leiden en bovendien haalbaar en schaalbaar zijn.

Lees verder

Nieuwe technologie

Met de nieuwste technieken brengen we de groene toekomst dichterbij

Voor een succesvolle energietransitie hebben we nieuwe technieken nodig. Het komt er op aan deze innovatieve technologie op het juiste moment en vanuit het juiste perspectief in te zetten. Door co-creatie met partners ontwikkelen we een passende aanpak en komen we tot oplossingen die er nog niet waren.

Lees verder

Onze markten

 • energietransitie

  Gemeenten: plannen maken en realiseren

  De energietransitie vraagt van gemeenten complexe plan-, participatie- en besluitvormingsprocessen in een veranderende omgeving met veel verschillende stakeholders.
 • energietransitie

  Energiestrategie voor bedrijven om koers voor CO2 reductie bepalen

  Het plannen en uitvoeren van energieplannen vergt maatwerk. Ook de industrie zal grote stappen moeten zetten om 14,3 Mton CO2 extra reductie in 2030 te realiseren om tot een totaal reductie van 59% ten opzichte van 1990 te komen.
 • Duurzaamheid

  Duurzame gebouwen

  Een duurzaam gebouw belast het milieu minimaal met CO2-emissies en is goed voor het welzijn van de gebruikers. Het gebouw draagt bij aan de biodiversiteit in de omgeving en is voorbereid op extremere weersomstandigheden die worden veroorzaakt door de opwarming van de aarde.

Expertise geeft nieuwe energie

De energietransitie vraagt om gebundelde kracht: samenwerking op basis van een doelgerichte strategie, pure implementatiekracht en hoogwaardige technologie. Dat geeft vaart en creëert draagvlak voor duurzame verandering. Die gebundelde deskundigheid delen we graag in onze KennisHUB voor de energietransitie.

Bezoek de KennisHUB

Verdiep uw inzicht in de energietransitie

Ontwikkelingen in de energietransitie volgen elkaar in hoog tempo op. Heeft u voldoende inzichten en ervaringen om uw organisatie door deze ingrijpende verandering te loodsen? In onze ‘Perspectives’ hebben we onze lessons learned op gebied van de energietransitie voor u op een rij gezet. Onze experts schreven bevlogen analyses en strategische beschouwingen over de 15 belangrijkste ontwikkelingen in de energietransitie, zoals de Omgevingswet, waterstof, biomassa, CCS, warmtevisies, smart grids en regionale energiestrategie.

Perspectives

Onze lessons learned

Transitie als brandstof voor groei

Onze adviseurs hebben decennialange ervaring met groene en grijze stroom, olie en gas. Samen met u identificeren zij welke vraagstukken rond de energietransitie voor uw organisatie het meest relevant zijn. Het resultaat: samen oplossingen ontwikkelen waarmee u de transitie dichterbij brengt en tegelijk zakelijk benut. 

Breng jij de energietransitie van papier naar praktijk?

Aan ideeën geen gebrek voor de energietransitie. Maar wat is de beste strategie? Wat werkt, wat kost het en wat levert het op? En minstens zo belangrijk: hoe voer je het uit? Wij zoeken de talenten die denken en doen samenbrengen: van een doelgerichte strategie naar effectieve plannen én een doortastende implementatie.

Bekijk de vacatures