Met het oog op de reductie van onze voetprint kijken wij niet alleen naar de creatie van een milieuvriendelijk resultaat, maar ook naar de impact dat een ontwerp heeft op de omgeving en bezoekers. Hier speelt duurzaamheid eveneens een belangrijke rol. Dan hebben we het niet over puur energiebesparing, maar focussen we ons op de implementatie van hergebruik en flexibiliteit in het ontwerp. Dit doen we onder andere door te selecteren op de milieu impact van armaturen.

Kansen bij renovatie

In het Energieakkoord uit 2013 is door de overheid besloten dat alle kantoorgebouwen in Nederland per 1 januari 2023 moeten voldoen aan het minimum van energielabel C. Deze deadline nadert snel en moet ervoor gaan zorgen dat bestaande gebouwen beter gaan presteren op energiegebied. Daarnaast zorgt het voor een beter werkklimaat en meer comfort voor gebruikers. Goed (renovatie)lichtontwerp helpt hierbij, maar lichtontwerp heeft niet alleen invloed op energiebesparing. Door verder te kijken dan één op één vervanging en verschillende opties af te wegen kunnen wij meer waarde toevoegen aan uw locatie. Zo is het ook mogelijk om voordelen te bieden op gebied van comfort, waardoor uw mensen bijvoorbeeld prettiger kunnen werken en patiënten sneller herstellen. 
 

Download onze lichtontwerp brochure

Ontdek wat lichtontwerp voor uw gebouw, mobiliteitshub of binnenstedelijk gebied kan betekenen.

Download

Ambiance en gevoel met licht

Met onze kennis van visuele ergonomie, biologische effecten en gebruikerservaringen kunnen we uw locatie zó inrichten dat daglicht en kunstlicht elkaar naadloos aanvullen. Bij het realiseren van een nieuwe hoogwaardige vrijetijdslocatie helpen we u bijvoorbeeld met het creëren van de juiste ambiance en setting. Maar ook in locaties als kantoren en ziekenhuizen is goed lichtontwerp van uiterst belang. Door een goede uitstraling en prettig gevoel bij uw locatie te scheppen, zorgt u ervoor dat uw bezoekers graag op uw locatie terugkomen. 

Door licht intuïtief uw weg vinden

Met het gebruik van licht helpen we uw bezoekers binnen publieke gebouwen, mobiliteitshubs of binnenstedelijke gebieden op een natuurlijke manier hun weg te vinden. Zo vestigen we met licht de aandacht op strategische punten en sturen we gebruikers en bezoekers onbewust. En raken ze de weg kwijt? Dan helpt deze creatie van ‘landmarks’ met licht mensen ook nog eens om snel hun route terug te vinden. Hierdoor creëert het licht een overzichtelijke en veilige avondsituatie.

Uw behoefte en ambitie in de spotlight

Op basis van uw behoeften en wensen kunnen we meewerken van A tot Z, of ondersteunen we juist alleen in een deel van het project. Zo kunnen we met u meedenken op conceptniveau; hoe krijgt u bijvoorbeeld daglicht in het eindontwerp? Maar ook in het Definitief Ontwerp waar belangrijke beslissingen worden gemaakt en vastgelegd. Veelal ondersteunen wij in meerdere delen van het proces. Met ons werk leveren we een verbetering in het comfort en de ambiance van een locatie en zorgen we voor een positief gevoel bij de bezoekers van uw locatie.

Gerelateerde diensten