Akoestiek en bouwfysica | Royal HaskoningDHVInnovatieve oplossingen voor een gezonde en comfortabele leefomgeving

Hoe zorg je voor een gezonde, veilige en duurzame werk- of leefomgeving? Het speelveld van akoestiek & bouwfysica is complex. Of het nu om bestaande, renovatie of nieuwbouw gaat, er komt veel bij kijken.  Lees hier meer over digitale tools.

Om te komen tot een optimaal ontwerp dat voldoet aan uw eisen kijken wij naar een juiste balans tussen een gezonde leefomgeving, materiaalgebruik, en energiegebruik. Deze drie aspecten vormen een spanningsveld. De materiaalkeuze heeft invloed op het binnenklimaat, maar ook de duurzaamheid is van belang bij de keuze van de materialen. Hoe voldoe je aan een comfortabel binnenklimaat én aan duurzaamheidseisen?

Ontwerpen vanuit het primaire proces met de gebruiker centraal

Per project inventariseren we de behoefte van de gebouwgebruiker en -eigenaar en vertalen dit naar een passende ambitie, uiteraard binnen de wet- en regelgeving. Met onze kennis en expertise vertalen we deze ambitie om in technische uitgangspunten op gebied van akoestiek, daglicht, luchtkwaliteit en thermisch comfort. Iedere situatie is anders en daarom zetten wij onze creativiteit en ervaring in voor oplossingen op maat. Daarbij houden we rekening met flexibiliteit om voorbereid te zijn op aanpassingen in de toekomst. Met onze adviezen dragen we bij aan een comfortabele werk- of leefomgeving en dat heeft een bewezen effect op de prestatie van mensen. Zo zorgen we dat mensen beter kunnen leren, genezen, werken en verblijven.

Lagere kosten dankzij vroegtijdige samenwerking

Veel projecten kennen een hoog ambitieniveau, een beperkt bouwbudget en een korte doorlooptijd. Voor deze lastige opgave is samenwerken in een ontwerpproject essentieel. Wij denken graag mee aan het begin van een ontwerptraject. Dan hebben keuzes de grootste impact op zowel kosten als kwaliteit. Door interdisciplinair samen te werken verkennen we de mogelijkheden vanuit bouwkunde, installatietechniek en constructie. Met onze brede expertise, maken wij een integraal en optimaal advies voor een goed onderbouwde besluitvorming. Door tijdig te kiezen en een integrale aanpak behaalt u betere resultaten en kunt u kosten besparen.

Data en digitale aanpak optimaliseren uw wensen

In een steeds sneller tempo verbinden we de digitale met de fysieke wereld. We ontwikkelen daarvoor tools en maken gebruik van data en algoritmen om inzichten te vertalen naar vooruitzichten. Het gebruik van data zorgt voor inzicht in de eigenschappen van een gebouw of over de gebruikers van een gebouw. Met slimme tools, zoals het kantoortuinakoestiek stappenplan, de comfortradar en de low temp calculator, maken we gebruik van intelligente rekenmethoden voor complexe vraagstukken. Hiermee versnellen we niet alleen het proces, maar bereiken ook een optimum voor uw eisen. Dat doen we door gebruik te maken van parametrisch ontwerpen en simulaties. In korte tijd kunnen we verschillende varianten op basis van relevante parameters doorrekenen. Dit geeft snel inzicht in de mogelijkheden van een complexe situatie. Zo zorgen we voor een toekomstbestendig advies.

Onze expertise en tools

Akoestiek & bouwfysica vormt een belangrijke basis van uw project. Met onze expertise en tools staan wij garant voor een optimaal advies in iedere situatie, hoe complex dan ook.


Lees verder

Beweging van wind, lucht en vloeistoffen

Voor grote en hoge gebouwen en haar omgeving zijn wind- en lucht stroom analyes noodzakelijk. Het vaststellen van het binnenklimaat dat zo efficiënt mogelijk kan worden gereguleerd. Zodat een schone en gezonde binnenomgeving kan worden gegarandeerd. 
 
Lees verder (Engels)

Ontmoet onze experts

Daar waar het complex wordt, voelen wij ons comfortabel. Met passie en enthousiasme voor het vak denken we graag met u mee als het lastig wordt. Wilt u ook meer uit uw gebouw halen? Neem contact met ons op.

Gerelateerde 
challenges & markten