De raamovereenkomst bestaat uit ingenieursdiensten voor consultancy, engineering en uitvoeringsbegeleiding. Binnen dit contract zullen opdrachten gaan starten op veel verschillende onderwerpen. Royal HaskoningDHV heeft deze raamovereenkomst gewonnen vanwege onze aanpak op voorspelbaarheid van planning en kosten, productkwaliteit en duurzaamheid. Het thema duurzaamheid was expliciet opgenomen als gunningscriterium en gaat structureel onderdeel uitmaken van het engineeringsproces. Om dit te kunnen borgen in het proces heeft Royal HaskoningDHV een duurzaamheidscoördinator opgenomen in het contractteam. 

Elke deeluitvraag binnen deze raamovereenkomst zal worden getoetst op mogelijke duurzaamheidskansen, die we pro-actief delen met Prorail. Dit gebeurt op basis van een impactanalyse ten aanzien van energie, circulariteit/materialen, klimaat(adaptatie) en sociale/omgevingsfactoren. De geleerde lessen uit de diverse projecten worden straks vastgelegd op een digitaal platform, waarvoor we kijken hoe we hierin ook kunnen samenwerken met de andere raamcontractanten (Movares, 4-infra, Sweco & Antea). 

In onze aanpak bieden we veel ruimte voor inspiratiesessies en het reflecteren op / verbeteren van bestaande werkwijzen zoals ontwerpprocessen. Op deze manier verwachten we een goede vertaling te maken van ambities naar duurzame maatregelen en alternatieven in de praktijk.