João Tiago de Almeida heeft uitgebreide ervaring met het leiden van de operationele kant van de bekroonde Nereda-technologie van Royal HaskoningDHV. Er zijn bijna 100 Nereda-zuiveringen in opdracht, waarvan er al meer dan 50 in bedrijf zijn in ruim 20 landen en op zes continenten. Door deze nieuwe stap naar Business Unit Director Water Technology Products, gaat João de uitdaging aan om de indrukwekkende groei die Nereda de afgelopen tien jaar heeft doorgemaakt, te consolideren en voort te zetten – en dit succes te vertalen naar de andere watertechnologieproducten in het portfolio van Royal HaskoningDHV.

Daarnaast is terugwinning van natuurlijke grondstoffen een steeds belangrijker gebied dat de komende jaren ook een aanzienlijke groei zal doormaken in de waterindustrie. Royal HaskoningDHV biedt al een aantal belangrijke innovaties op dit gebied, waaronder bekroonde producten zoals Kaumera en Eyphra®, die een aanzienlijke impact zullen hebben nu de industrie de circulariteit van water en grondstoffen wil verbeteren. Met de benoeming van René Noppeney in deze nieuwe rol, bevestigt Royal HaskoningDHV haar inzet om het marktpotentieel van deze innovaties te maximaliseren.

Niels Schallenberg, Global Director Water, Maritime and Digital, zei over de benoemingen: "Er is een enorm potentieel voor een aantal zeer belangrijke innovaties op het gebied van biologische grondstoffen en ik heb er het volste vertrouwen in dat René's passie en leiderschap hem de juiste persoon maken voorop te lopen in deze ontwikkelingen.

“Tegelijkertijd worden onze watertechnologieproducten al gezien als marktleiders over de hele wereld. Na de afgelopen zeven jaar als Operational Director Nereda te hebben gewerkt, bevindt João zich in een uitstekende positie om deze producten naar het volgende hoofdstuk te brengen.”

René: “Omdat de industrie, overheden en maatschappij allemaal vragen om een beter gebruik van onze kostbare natuurlijke hulpbronnen, ligt de watersector op koers voor een periode van snelle groei en innovatie op het gebied van hergebruik. Royal HaskoningDHV zet zich al lang in voor het verduurzamen van de samenleving. 

Toonaangevende innovatie en operationele toepassing van bioresource-technologie zal een sleutelrol spelen om ons te helpen deze ambitie waar te maken.

René Noppeney

Comercieel Directeur Bioresources

“We boeken grote vooruitgang met Kaumera en Eyphra, allebei technologieën die een verbeterde terugwinning van grondstoffen zoals biogas of andere organische materialen bieden. Ik kijk ernaar uit om voort te bouwen op deze sterke start en om Royal HaskoningDHV te helpen bij het identificeren en maximaliseren van het potentieel van terugwinning van biologische grondstoffen.”

João Tiago de Almeida heeft meer dan 20 jaar ervaring in de waterindustrie en maakt al zeven jaar deel uit van het Water Technology Products-team.

Over zijn nieuwe rol vertelt João: “Nereda is al een ongelooflijk succesvolle technologie die heeft bijgedragen aan de levering van schoner afvalwater over de hele wereld. Niettegenstaande dit succes is er nog steeds een enorm potentieel voor Nereda om in veel markten uit te breiden. Ons netwerk van Nereda-partners is tot nu toe essentieel geweest voor ons succes en ik kijk ernaar uit om nieuwe relaties aan te gaan, bestaande relaties te versterken en samen te werken om de kwaliteit en efficiëntie van de afvalwaterzuivering te verbeteren.
 
Onze staat van dienst bij Nereda heeft aangetoond dat we producten kunnen ontwikkelen van een veelbelovende innovatie tot een operationeel succes. 

João Tiago de Almeida 

Business Unit Director Water Technology Products

“Met de ervaring die we hebben opgedaan, kunnen we het tempo van de uitrol van andere producten, zoals Ephyra, verhogen.

René heeft ontzettend veel bijgedragen aan het succes van Nereda, ons team geïnspireerd en ons netwerk vergroot. Ik wens hem veel succes nu hij zijn focus verlegt naar de opwindende kansen van de biologische grondstoffensector en ben blij dat hij voor nu nog de contactpersoon blijft voor onze Nederlandse klanten en partners van onze watertechnologieproducten.”