Mobiliteit is wereldwijd in transitie. De groei van de bevolking en het goederentransport, de focus op schone lucht, en nieuwe vervoerswijzen en technologie stellen andere eisen aan mobiliteitsnetwerken. Om onze steden toegankelijk en leefbaar te houden, is een frisse kijk vereist – van strategisch advies en digitale diensten tot technische engineering.

ITP’s trackrecord in duurzame mobiliteit wordt gebundeld met de complementaire expertise van Royal HaskoningDHV op het gebied van slimme en duurzame mobiliteit, ruimtelijke ontwikkeling en engineering. Het resultaat is een sterk team dat de duurzame mobiliteit van de toekomst vorm kan geven.

Erik Oostwegel, CEO van Royal HaskoningDHV: “We zijn verheugd om onze krachten te bundelen met ITP en zo de mobiliteitstransitie vorm te geven. We kunnen daardoor een grotere positieve impact hebben op de samenleving, vooral in een wereld waar na de pandemie nieuwe perspectieven op mobiliteit nodig zijn."

Jon Parker, directeur van ITP: “Royal HaskoningDHV en ITP delen de overtuiging dat we met duurzame oplossingen onze steden bereikbaar en leefbaar houden. Het samenbrengen van onze Nederlandse en Britse ervaring in duurzame mobiliteit stelt ons in staat om wereldwijd onze klanten beter van dienst te zijn."

ITP-oprichter Colin Brader lichtte toe: “ITP is ontstaan vanuit de wens om het conventionele denken uit te dagen, met een passie voor duurzame mobiliteit en om hoogwaardige openbaarvervoernetwerken te ontwikkelen die voldoen aan de behoeften van reizigers. Ik ben heel blij in Royal HaskoningDHV een partner te hebben gevonden die deze passie voor een betere leefomgeving deelt en die ons in staat stelt onze doelen versneld te realiseren.''

Er worden geen financiële details bekendgemaakt.