Royal HaskoningDHV Digital richt zich op het versnellen van innovatie en implementatie van nieuwe technologieën voor klanten in sectoren als water, industrie en mobiliteit die hun bedrijfsvoering willen optimaliseren door middel van digitale transformatie.

Onder aanvoering van directeur Niels Schallenberg verenigt Royal HaskoningDHV Digital meer dan 200 digitale experts inclusief de overnames van Lanner, Ambiental en Ynformed, en eigen software zoals Aquasuite en Flowtack.

Erik Oostwegel, CEO van Royal HaskoningDHV: “Door data en digitale technologie te koppelen aan onze domeinkennis, kunnen we onze klanten helpen om beter geïnformeerde beslissingen te nemen op basis van data.”

“We brengen onder Royal HaskoningDHV Digital meer dan 25 jaar aan data science en softwareontwikkeling samen. Door dit te combineren met bijna 140 jaar aan ingenieurskennis, zijn we nog beter in staat onze klanten te helpen met duurzame, toekomstbestendige oplossingen”, licht Oostwegel toe.

Digitale transformatie

Royal HaskoningDHV lanceerde haar huidige strategie in 2017 met een duidelijke focus op innovatieve diensten, software als digital twins en intelligent hazard monitoring, en een digitale manier van werken zoals automated engineering. 

“We zien de markt, bedrijfsvoering en IT samenkomen”, zegt Niels Schallenberg. “De toenemende hoeveelheid beschikbare data verandert de markt en de bedrijfsmodellen van onze klanten, en de manier waarop zij hun assets ontwerpen.”

Royal HaskoningDHV Digital ondersteunt overheden, bedrijven en andere organisaties in hun digitale transformatie, helpt bij het navigeren door complexe uitdagingen, het verankeren van marktposities en het leveren van kwaliteitsproducten en -diensten.

“Nu meer dan ooit worden beslissingen gestuurd door data gedreven inzichten en simulatie. Om dit zo goed mogelijk te doen werken wij nauw samen met klanten en partners”, aldus Schallenberg.

De aanpak van Royal HaskoningDHV Digital heeft bedrijven zoals het Zweedse Vattenfall al geïnspireerd: “Op weg naar fossielvrij leven binnen één generatie vereist echt gedurfde ideeën, sterke partnerships en uitmuntende uitvoering”, aldus Florian Grossmann, Business Development Manager bij Vattenfall. “De samenwerking met Royal HaskoningDHV Digital was voor ons een no-brainer gezien hun vooruitkijkende blik en complementaire expertise op het gebied van digital business modellen, informatiemanagement en goed doen voor de leefomgeving."