De watertransitie hebben we een duwtje in de rug gegeven middels het organiseren van vijf actie sessies. Centraal bij deze sessies stond het activeren en verbinden van deelnemers. Iedereen was welkom – en iedereen werd uitgedaagd actief mee te doen. We hebben ons laten inspireren door bekenden uit de sector; we hebben gebrainstormd, getekend, geplakt, gepresenteerd, gedebatteerd; we hebben ons in allerlei rollen ingeleefd in een serious game; we hebben geïnterviewd en geluisterd.
Het eindresultaat van deze inspanning is nu voor iedereen terug te lezen en kijken. In de laatste sessie in onze serie hebben we dit boekwerk aangeboden aan Riksta Zwart, voorzitter van het Koninklijk Nederlands Waternetwerk (KNW). Onze opdracht aan KNW: blijf golven maken! We hopen dat ons werk een springplank kan zijn voor anderen om hiermee verder te gaan.

Onze opdracht aan jou: wees ook koploper van de watertransitie. Laat je inspireren, deel het stuk met collega’s of klanten, ga in gesprek met wie maar wil. Want water doet ertoe.

Download hier de actie handleiding ‘Samen werken aan de watertransitie‘

En nu op naar het vervolg! Sparren over een watertransitie-gerelateerde opgave? Stuur een van ons een mail of bericht. Tot gauw!

Caroline Grootenboer – Yasmine Wiersema – Katheleen Poels