Voorzitter van de EBU Sharon Dijksma: “Er liggen enorme kansen voor de regio Utrecht, vooral op het gebied van gezondheid. Juist nu, te midden van een pandemie die de hele wereld al twee jaar op haar kop zet, zien we hoe belangrijk dit thema is. We hebben alles in huis om koploper te worden als het gaat om onderzoek, behandelingen en het inrichten van een gezonde leefomgeving. Het is dus tijd om de krachten bundelen en alle potentie uit de metropoolregio te halen.”

Onze CEO Erik Oostwegel nam deel aan de eerste bestuursvergadering in de nieuwe vorm: “Onze missie is om bij te dragen aan een betere samenleving en samen met klanten en partners, zoals de EBU, te werken aan innovaties en slimmere oplossingen voor een duurzame toekomst. Er is zoveel kennis en talent aanwezig in de regio en het is mooi om te zien hoe we onze kennis als ingenieurs, ontwerpers en adviseurs bundelen met organisaties in andere sectoren om bij te dragen aan een gezonde leefomgeving.”

Andere partijen die deelnemen aan de EBU zijn ASR, Nyenrode, Hogeschool Utrecht, RIVM, Arcadis, Ballast Nedam, Rabobank, gemeente Amersfoort, gemeente Hilversum, NPO, Jaarbeurs, Universiteit Utrecht, NS, UMC Utrecht, PON, Provincie Utrecht, Achmea, Genmab, ROM Regio Utrecht, FC Utrecht, ProRail, FrieslandCampina, VodafoneZiggo en de gemeente Utrecht.