Kleinschalige Nereda als lokale duurzame waterbron uit afvalwater

Een groot deel van Nederland kampt steeds vaker met langdurige droogteperioden. Tegelijkertijd bemoeilijkt de steeds extremere neerslag het vasthouden van regenwater. Dit leidt tot conflicten in de aanspraak op schaars grondwater tussen burgers, boeren en natuur en tot miljarden jaarlijkse maatschappelijke kosten.

Waterschapsbedrijf Limburg (WBL), advies- en ingenieursbureau Royal HaskoningDHV en SBE Piping Machine Apparatenbouw hebben een concept gerealiseerd waarbij een kleinschalige (package) Nereda installatie als lokale waterbron wordt ingezet om droogte te bestrijden. Door lokaal een gevraagd debiet uit een bestaande centrale riolering te tappen en te zuiveren tot een gewenste kwaliteit wordt een duurzame waterbron geproduceerd. Deze zuiveringstechnologie - ontwikkeld door de TU Delft en Royal HaskoningDHV - is internationaal erkend vanwege zijn compactheid, lage energie- en chemicaliënverbruik, uitstekende zuiveringsprestaties en betrouwbare effluentkwaliteit.

Lees meer

Publieksprijs

De vier projecten hieronder van Royal HaskoningDHV deden mee voor de publieksprijs. De kleinschalige (package) Nereda installatie eindigde voor deze prijs op een mooie derde plaats.

Klik hier om te stemmen 

Royal HaskoningDHV finalist De Vernufteling-prijs 2021 | Royal HaskoningDHV

Reinier de Graaf Gasthuis

Voor de uitbreiding van de operatiekamers had het Reinier de Graaf Gasthuis beperkt ruimte beschikbaar, daarom worden de nieuwe OKs bovenop de naastgelegen parkeergarage gebouwd. Dankzij de innovatieve combinatie van trillings- en probabilistische analyses door Royal HaskoningDHV, kunnen precisie-operaties ongehinderd plaatsvinden terwijl in de verdiepingen eronder drukke parkeerbewegingen plaatsvinden.

Royal HaskoningDHV finalist De Vernufteling-prijs 2021 | Royal HaskoningDHV

VOLT

Door de opkomst van elektrisch rijden is er een gigantische behoefte aan laadinfrastructuur VOLT, een slimme oplossing van Royal HaskoningDHV, maakt samen met alle belanghebbenden hiervoor een toekomstbestendig plan. Wat VOLT uniek maakt is de combinatie van al die relevante data tot een volledig locatieplan tot op straatniveau nauwkeurig.

Lees meer

 

Royal HaskoningDHV finalist De Vernufteling-prijs 2021 | Royal HaskoningDHV

La Paz Water Efficiency & Early Warning smart tool 

Door waterdroogte zijn in 2016 2,3 miljoen inwoners van La Paz aangewezen om water op te halen bij tankwagens. Royal HaskoningDHV komt met een softwaretoepassing die online data en het hydrologische model gebruikt om scenario’s door te rekenen. Hiermee wordt het waterbedrijf geadviseerd hoe zij waterbronnen het beste kunnen inzetten.
 

Lees meer

Royal HaskoningDHV finalist De Vernufteling-prijs 2021 | Royal HaskoningDHV

Kleinschalige (package) Nereda installatie

Kijk helemaal hierboven voor een uitleg van deze oplossing.  
 

Lees meer