Zeefgoed kansrijke grondstof

Fijnzeven zijn in staat om de vezels van het toiletpapier uit het afvalwater te verwijderen. Dit zeefgoed met cellulosevezels van hoge kwaliteit is een kansrijke grondstof voor de productie van bijvoorbeeld suikers en kunststoffen.

Onze oplossing

Royal HaskoningDHV heeft voorgesteld om dit project via een UAV-GC contract in de markt te zetten. Met onze  beste sleutelfunctionarissen, experts op dit gebied, hebben wij interactieve sessies georganiseerd, de leverancier van de fijnzeven in het ontwerp betrokken en de opdrachtgever zo ver mogelijk ‘ontzorgd’.

Het feit dat fijnzeven op deze RZWI voor het eerst op deze schaal in Nederland wordt toegepast, maakte het project extra interessant.

Bovendien was het een complex project qua contractvorming. De fijnzeven moesten logisch worden geïntegreerd in het ontwerp. Dat vroeg om afstemming van de levering en de integratie van de fijnzeven in de contractdocumenten, zodat de gehele uitbreiding en renovatie van de zuivering een logisch geheel vormde.

Wij hebben de volgende diensten geleverd:

  • Haalbaarheidsstudie (aparte opdracht)
  • Inspecties (technisch, mechanisch en elektrotechnisch) op bestaande RWZI (aparte opdracht)
  • Opstellen van het voorlopig ontwerp 
  • Opstellen van de contractdocumenten op basis van de UAV-GC 2005
  • Organiseren en begeleiden van de aanbesteding (Europees openbaar) 
  • Begeleiden van de uitvoering op basis van Systeemgerichte Contractbeheersing (SCB).

Het resultaat

Royal HaskoningDHV is er in geslaagd binnen 1 jaar de contractdocumenten op te stellen, en via een Europese openbare aanbesteding met de juiste gunningcriteria de meest geschikte aannemer te selecteren om dit unieke project te realiseren.