Adviseur Bouwkunde

Building Physics Consultancy Buildings
 • Nijmegen

De wereldwijde digitale revolutie brengt steeds meer landen en regio’s welvaart en miljoenen mensen profiteren hiervan. Datacenters maken deze 21e-eeuwse transformatie mogelijk en betrouwbare systemen en continuïteit zijn hierbij cruciaal. Vanaf de pioniersfase zijn wij betrokken bij de opkomst en de ontwikkeling van datacenters en andere belangrijke faciliteiten. Met als doel ervoor te zorgen dat investeringen van klanten in datacenters, waar ook ter wereld, een betrouwbaar en winstgevend eindresultaat opleverden. Als Adviseur Bouwkunde kun jij hier een belangrijke bijdrage aan leveren.

 

Wat je doet als Adviseur Bouwkunde

Ben jij een klantgerichte bouwkundige die gemakkelijk met mensen omgaat en graag aan uiteenlopende consultancy vraagstukken wilt werken? Zoek je een open werkomgeving waarin volop ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling?

Als adviseur bouwkunde draag je bij aan het bouwproces in verschillende fasen en werk je ook zelfstandig aan (deel)projecten. Onze klanten bevinden zich hoofdzakelijk in de industriële sector, logistieke sector en de kantorenmarkt. Onze projecten zijn over het algemeen zeer dynamisch, wat van jou vereist dat je stevig in jouw schoenen staat. De projecten variëren van bouwtechnische inspecties, verzorgen van vergunningstrajecten tot aan coördinatie in de uitvoeringsfasen op de bouwlocatie. Jij zit als eerste adviespartner aan tafel bij vooraanstaande multinationals (voornamelijk vanuit Nederland). In deze rol heb jij de vrijheid om bestaande klantrelaties te onderhouden en nieuwe te ontwikkelen. Jij zet vervolgens jouw technische kennis en kunde in om projecten tot succesvolle resultaten te leiden en daarbij onze klanten te ontzorgen. Kennis van de Nederlandse bouwregelgeving is vanzelfsprekend. Verder bestaan jouw werkzaamheden uit:

 • Het coördineren en communiceren met architecten, engineers, bevoegde gezagen, aannemers, leveranciers en bovenal direct met de klant;
 • Je bent verantwoordelijk om samen met jouw collega’s de klant van het benodigde advies en ondersteuning te voorzien Ook houd je daarbij de planning en het budget in de gaten;
 • Binnen het team draag je mede zorg om onze teamzelfstandigheid te vergroten met het verkrijgen en uitvoeren van nieuwe projecten en het borgen van de onderlinge kennisdeling en ontwikkeling. Dit om daarmee als team consistent en up to date als expert te kunnen functioneren voor onze klanten.

Voor een bouwkundige zijn er volop mogelijkheden om je kennis en people skills binnen ons team en onze projecten te zetten! Denk aan integrale duurzaamheidsvraagstukken en maatschappelijke kwesties die de industriële gebouwde omgeving met zich meebrengt.

 

Waar je komt te werken

Royal HaskoningDHV is een wereldwijd ingenieurs, projectmanagement en consultancy bedrijf, met 6.000 collega's verspreid over 140 landen. Samen werken we aan projecten die een positieve impact hebben op mensen, onze leefomgeving en de economie.

 

Je wordt onderdeel van onze Adviesgroep Design & Engineering Multinationals. Met het Mission Critical Facilities (MCF) team leveren we een multidisciplinair pakket aan consultancydiensten voor onze datacenter opdrachtgevers. We bieden strategisch, tactisch en operationeel advies aan onze klanten, waaronder colocatiedatacenters, internetserviceproviders en telecombedrijven. Ons team bestaat uit collega’s met allerlei verschillende expertises. Bijvoorbeeld elektrotechniek, werktuigbouwkunde, constructie, bouwkunde, architectuur, brandveiligheid, regeltechniek en beveiligingstechniek. Samen zetten we onze kennis en expertises in om integrale ontwerpen voor datacenters te ontwikkelen. Benieuwd naar ons werk? Hier vind je een aantal cases.

 

We hebben een breed bestand aan opdrachtgevers dat bestaat uit de grootste multinationale ondernemingen wereldwijd. Onze inspanningen hebben ertoe geleid dat Royal HaskoningDHV tot de top behoort van internationale ontwerpbureaus die bijdragen aan Mission Critical Facilities / Datacenters.

 

Wat je meebrengt

Als Adviseur Bouwkunde heb je minimaal 3 jaar relevante werkervaring en je hebt een afgeronde opleiding bouwkunde of bouwtechniek (WO / HBO). Daarnaast beschik je over de volgende vaardigheden:

 • Kennis van het Bouwbesluit, Nederlandse bouwregelgeving en vergunningsprocedures (Omgevingswet);
 • In staat om benodigde rapportages en technische documenten op te stellen;
 • In staat om te werken in multidisciplinaire teams;
 • Affiniteit met projectmanagement en utiliteits- en industriebouw;
 • Ervaring met verwerven van werk bij bestaande en nieuwe klanten én tenders;
 • Voelt zich thuis in een internationale werkomgeving;
 • Een ondernemende, proactieve en flexibele houding;
 • Goede communicatieve vaardigheden en een hands-on mentaliteit;
 • Beheersing van de Nederlandse, Engelse en liefst ook Duitse taal.

 

Dit krijg je van ons

Als het grootste ingenieursbureau van Nederland zijn we innovatief, maar realistisch. Perfectionistisch, maar daadkrachtig. Verrassend, maar altijd en overal betrouwbaar. Ben jij dat ook? Dan is ons bureau echt iets voor jou. We bieden een goede werksfeer, waarin collegialiteit en ontwikkeling van de organisatie en medewerkers de belangrijkste factoren zijn. Ook een goed salaris is belangrijk, afhankelijk van jouw werkervaring zorgen wij voor een passend aanbod. In onze organisatie wordt ondernemerschap en innovatie gestimuleerd. Er is volop ruimte voor eigen initiatief in een open en flexibele cultuur. Verder krijg je bij ons:

 • Een goede balans tussen werk en privé, onder meer door flexibele werktijden en 28 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband;
 • Ook krijg je een laptop en telefoon van de zaak, zodat jij kunt werken waar en wanneer je wilt;
 • Persoonlijk budget dat je kunt gebruiken om bijvoorbeeld extra vakantiedagen of een fiets van te kopen. Of je laat het uitbetalen;
 • Een goede pensioenopbouw via ons eigen pensioenfonds zodat alles voor je oude dag goed geregeld is;
 • Volop opleidings- en ontwikkelmogelijkheden. Bij ons vind je geen starre functies en vastomlijnde ontwikkelpaden, maar flexibele rollen en veel keuzevrijheid als het gaat om team, locatie en werkzaamheden.

Jouw standplaats is Nijmegen. Omdat samenwerken aan een project soms net wat makkelijker gaat als je bij elkaar zit, zal je soms ook werken op één van onze andere kantoren of mogelijk bij één van onze opdrachtgevers in Nederland.

 

Ben jij onze nieuwe collega?

We maken graag kennis met je! Klik op de solliciteer button onder aan de pagina en upload je cv en motivatiebrief. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Frank van der Velden, Lead Recruiter Industry & Buildings, via [email protected]

Hashtags: #LI-FV1

Solliciteer nu