Adviseur Luchtkwaliteit en Stikstofdepositie

Environmental Science Consultancy Urban Development
 • Amersfoort

Wil jij in een ondernemend topteam werken aan schone lucht en een gezonde leefomgeving? Als adviseur luchtkwaliteit & stikstofdepositie werk je in de Adviesgroep “Smart Urban Environment” samen met meer dan 100 professionals aan slimme oplossingen voor een duurzame leefomgeving. We werken aan grote projecten zoals gebiedsontwikkelingen en planstudies.

 

Wat je doet als Adviseur Luchtkwaliteit & Stikstofdepositie

Dankzij jouw ondernemende en vooruitstrevende aanpak, bouw je samen met het team verder aan ons netwerk en onze producten. Je hebt een passie voor het vak; samen met klanten en met je collega’s wil je bijdragen aan een gezonde leefomgeving. Je hebt een proactieve houding en leert graag bij. Zo volg je de laatste ontwikkelingen in ons vakgebied en gebruik je deze om de advisering verder te verbeteren.

Jouw rol:
 • Advisering van overheden en bedrijven bij vraagstukken op het gebied luchtkwaliteit en stikstofdepositie
 • Invullen van de thema’s luchtkwaliteit, gezondheid en stikstofdepositie binnen diverse integrale planstudies
 • Uitvoeren van beleidsondersteunend onderzoek in opdracht van rijksoverheid, provincies en gemeenten
 • Meedenken bij de aanpak van vraagstukken en borgen van de kwaliteit van onze producten
 • Bijdragen aan de kennisontwikkeling binnen team, adviesgroep en organisatie

 

Waar je komt te werken

Binnen deze groep maak je deel uit van het team Luchtkwaliteit met zo’n 10 experts. We zijn daarbij onder andere koploper op het gebied van advisering over milieuzones & Zero Emission en (beleids)advisering Stikstof. We adviseren overheden zoals Provincie Utrecht, gemeente Amsterdam en Utrecht, Ministeries en Rijkswaterstaat maar ook Havenbedrijf Rotterdam en North Sea Ports. Regelmatig komen onze adviseurs in landelijke media (kranten, TV) als expert aan het woord om specifieke uitdagingen te duiden voor groter publiek.

Onze adviseurs werken landelijk. De standplaats is bij voorkeur Amersfoort, Zwolle of Rotterdam. Omdat het grootste deel van het team in Amersfoort werkt zul je daar vaak zijn, enige flexibiliteit om deels op andere kantoren te werken is mogelijk en wordt ook van je verwacht. Deels thuiswerken was bij ons vóór de coronamaatregelen al mogelijk en vormt onderdeel van de arbeidsvoorwaarden.

Wat je meebrengt

Je staat niet graag stil en bent continu op zoek naar ontwikkeling en uitdaging. Je werkt graag samen met opdrachtgevers en collega’s door het hele land.
Daarnaast:
 • Beschik je over een afgeronde en relevante hbo- of wo-opleiding;
 • Heb je in ieder geval ruime ervaring (>5 jaar) in het uitvoeren van projecten op het snijvlak van milieu, natuur, ruimte en/of mobiliteit. De ideale kandidaat is uitstekend ingevoerd in de vakgebieden luchtkwaliteit en stikstofdepositie. Ook als je affiniteit hebt met deze vakgebieden en je je er verder in wilt ontwikkelen, maken we graag met jou kennis;
 • Ben je gewend aan en vind je het het leuk om aan complexere vraagstukken te werken; Werk je graag en makkelijk samen met andere vakgebieden en adviesgroepen binnen ons bedrijf;
 • Heb je, afhankelijk van je ervaring, een relevant netwerk binnen je vakgebied;
 • Bekendheid met vakinhoudelijke rekenmodellen als de NSL-Monitoringstool, AERIUS en GeoMilieu is een pre;
 • Heb je goede digitale vaardigheden zoals geografische informatie systemen (ArcGIS) en ken je de laatste ontwikkelingen op dit vlak;
 • Beheers je de Nederlandse taal uitstekend, zowel mondeling als schriftelijk

 

Dit krijg je van ons

Wij zijn als toonaangevend advies- en ingenieursbureau onderweg naar nóg beter. Aan de basis hiervan staan onze mensen. Royal HaskoningDHV wil bijdragen aan een samenleving die oog heeft voor de toekomst. In samenwerking met klanten creëren wij oplossingen voor de duurzame interactie tussen mensen en hun omgeving. Dit betekent dat je kansen ziet en grijpt, complexe problemen oplost en uiteindelijk hiermee de klant verder helpt. Dit betekent ook je kennis vergroten en verbreden, samen met collega-adviseurs, -ingenieurs, -wetenschappers en andere specialisten, ieder op z’n eigen vakgebied. Tot slot betekent dit inzicht hebben in de relatie tussen mens, milieu en economie. Dit kan alleen met mensen die onze ambitie delen, en hetzelfde enthousiasme hebben om voorop te lopen met nieuwe ontwikkelingen.

Wij geven jou de mogelijkheid om je eigen loopbaan vorm te geven en door te groeien op basis van je ambitie en mogelijkheden. Daarbij bieden wij een uitstekend pakket arbeidsvoorwaarden.

Ben jij onze nieuwe collega?

We maken graag kennis met je! Klik op de solliciteer button onder aan de pagina en upload je cv en motivatiebrief. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Caroline Winkelhorst, Associate Director Advisory Group Smart Urban Environment, via +31 6 52018523.

Acquisitie op deze vacature door bureaus is niet gewenst en aangeboden kandidaten worden niet in behandeling genomen.

 

Solliciteer nu