Adviseur Ruimtelijke opgaven

Environmental Science Consultancy Urban Development
 • Groningen

Overheden in Noord-Nederland adviseren over complexe projecten voor gebiedsontwikkeling waarin maatschappelijke thema’s samenkomen, zoals de energietransitie, natuurontwikkeling, mobiliteit, verduurzaming van de economie en woningbouw. Daar ligt jouw uitdaging als adviseur ruimtelijke opgaven bij Royal HaskoningDHV. Je werkt aan opdrachten van formaat waarin je al snel zelfstandig veel verantwoordelijkheid kunt pakken.

Wat je doet als adviseur ruimtelijke opgaven

In projecten ontwikkel je een strategische aanpak in de (voor)verkennings-, planvormings- of realisatiefase. Aan wat voor projecten je meewerkt? Denk aan het ontwikkelen van een gebiedsvisie voor Lauwersoog, het verkennen van kabelroutes en aanlandlocaties voor extra windenergie vanuit zee, de versterking van de IJsselmeerkust, de uitbreiding van de Eemshaven of de Regionale Energiestrategie. Je ziet, de diversiteit in projecten is groot. En telkens gaat het om maatwerk waarbij je jouw politieke sensitiviteit en creativiteit optimaal kunt benutten.

Het leuke en uitdagende is dat je aan meerdere projecten tegelijk werkt. Bij het ene ben je al in de offertefase betrokken, bij het andere sluit je in het kernteam aan zodra de opdracht gegund is. Je werkt steeds vanuit de ambities van de opdrachtgever aan een heldere strategische procesaanpak om tot het beste antwoord op het vraagstuk te komen. Daarbij breng je de belangen van alle partijen in de omgeving in beeld, stem je actief af met stakeholders en ben je transparant in de afwegingen die je maakt. Zo kom je tot gedragen integrale adviezen om plannen voor ruimtelijke inrichting zo te realiseren dat alle betrokken partijen er gelukkig van worden.

Waar heb jij affiniteit mee? Dat vinden we bij Royal HaskoningDHV zeker zo belangrijk. Daarom kijken we steeds samen met jou welke projecten het beste bij je passen. En we hechten veel waarde aan jouw visie op je eigen ontwikkeling. Wat zijn je ambities voor de komende jaren, hoe wil je dat bereiken en wat kunnen wij daarbij voor je betekenen? Naast het vertrouwen om zelfstandig de verantwoordelijkheid in je projecten te pakken, krijg je ook de ruimte om in overleg met je leidinggevende je ontwikkelpad uit te stippelen en daar samen met ons werk van te maken.

Waar je komt te werken

Royal HaskoningDHV is een wereldwijd ingenieurs-, projectmanagement- en consultancybedrijf, met 6.000 collega's verspreid over 140 landen. Samen werken we aan projecten die een positieve impact hebben op mensen, onze leefomgeving en de economie. 

Jij gaat aan de slag in ons enthousiaste team Regionale Ontwikkeling en Infrastructuur. Dit bestaat uit diverse collega’s qua expertise, ervaring en (culturele) achtergrond. Bevlogen collega’s ook, die geïnteresseerd zijn in je, voor je klaarstaan en je betrekken in projecten. Reken dus op een warm welkom! In Groningen werken we met zo’n 140 collega’s vanuit verschillende businesslines aan projecten in Noord-Nederland en daarbuiten. Vanuit DeSTEK – volgens ons het gaafste kantoor in Groningen – werken we veel samen in projecten en zoeken we elkaar op voor ontspanning. Denk aan projectbezoeken, een borrel of een barbecue.

Wat je meebrengt

Makkelijk relaties opbouwen en je netwerk uitbreiden, daar ben je goed in. Ook kun je je goed verplaatsen in de positie van opdrachtgevers, heb je snel inzicht in de behoeftes en belangen van partijen in de omgeving en ben je je bewust van je eigen invloed hierop. En je gaat graag de uitdaging in complexe opgaven aan in samenwerking met collega’s. Je neemt het initiatief en pakt als dat nodig is de leiding. De verschillende samenstellingen van de teams waarin je werkt en de afwisseling in projecten geven je telkens weer nieuwe energie. Verder heb je:

 • Wo-niveau in een relevante richting door opleiding en/of ervaring.
 • In ieder geval vijf jaar relevante ervaring in het vakgebied, bij voorkeur in advisering.
 • Ervaring met planologische procedures en stakeholdermanagement.
 • Vaardigheid in het helder communiceren met collega’s en stakeholders.
 • Vaardigheid in rapporteren en overtuigend presenteren.

Dit krijg je van ons

Naast dat je je bij ons kunt ontwikkelen binnen de mooiste en uitdagendste projecten in Nederland en wereldwijd, bieden we je:

 • Een goed salaris (€4.000 tot €5.550 bruto per maand) dat jaarlijks groeit en pensioenopbouw via ons eigen pensioenfonds zodat alles voor je oude dag goed geregeld is.
 • Extra beloning op basis van het bedrijfsresultaat. Ook krijg je de mogelijkheid om aandelen in het bedrijf te kopen en zo mee te profiteren van onze gezamenlijke performance.
 • Een goede balans tussen werk en privé. Je kiest bijvoorbeeld zelf waar en wanneer je werkt.
 • Een laptop en telefoon van de zaak.
 • 28 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband en de optie om vrije dagen bij te kopen.
 • Een goed bereikbare werkplek op ons kantoor in Groningen én reiskostenvergoeding of een NS-Business Card.
 • Volop opleidings- en ontwikkelmogelijkheden.
 • Persoonlijk budget dat je kunt gebruiken om extra vakantiedagen of een fiets van te kopen. Liever elke maand wat extra’s op je rekening? Dan kun je het ook laten uitbetalen.
 • Ons uitdagende Young Professional Program waarin je, samen met andere young professionals binnen de organisatie, focust op het ontwikkelen van je hard en soft skills.
 • Young Royal HaskoningDHV dat inspirerende events, workshops en excursies organiseert met collega’s binnen en buiten Nederland.

Ben jij onze nieuwe collega?

We maken graag kennis met je! Klik op de sollicitatiebutton en upload je motivatie en je cv. Wil je eerst nog meer weten over deze baan? Neem dan contact op met Daan Smit, teamleider Regionale Ontwikkeling en Infrastructuur Groningen, via 06 – 50 21 33 64 of met Johan Kuipers, Recruiter Mobility and Infrastructure, via [email protected]

Acquisitie op deze vacature door bureaus is niet gewenst. Aangeboden kandidaten nemen we niet in behandeling.
Solliciteer nu