Associate Director Industrie, Milieu & Omgeving

Health & Safety Leadership Environment
 • Netherlands

Wil jij dagelijks bezig zijn met maatschappelijk relevante projecten die bijdragen aan duurzame oplossingen binnen de Energie transitie? Heb je een commerciële blik en vind je het leuk collega’s mee te nemen in de verdere groei van onze afdeling? Dan is de rol van teamleider (Associate Director) iets voor jou. De Adviesgroep Environment & Safety (E&S) zoekt een Associate Director die met initiatief, passie en gedrevenheid bijdraagt aan onze groei ambities.

 

Wat je doet als Associate Director Industrie, Milieu & Omgeving

Als faciliterend leider sta je voor, achter en naast je collega consultants en projectmanagers. Je beschikt over actuele kennis op het gebied van milieu en omgeving en hebt oog voor het brede HSEQ werkveld. Je werkt graag voor industriële klanten en bent gedreven om onze leidende marktpositie in Nederland te behouden.  
Je bent in deze rol verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het team en daarnaast ook verantwoordelijk voor resource (people) management, project excellence, klanttevredenheid, kennisborging en bent sparringspartner. Je vermogen om te handelen als een multitask-er zal volledig worden benut door de dynamiek van het combineren van je rol als Associate Director met je betrokkenheid bij projecten. Als lid van het Adviesgroep (AG) managementteam ben je medeverantwoordelijk voor de prestaties van de gehele Adviesgroep waarin meer dan 100 mensen werken aan milieu, veiligheid en gezondheid binnen onze projecten, werk je nauw samen met de andere Associate Directors en rapporteer je direct aan de Director Advisory Group E&S. 

In Nederland zijn wij de grootste adviseur op het gebied industrial permitting. Meer dan 30 mensen binnen onze AG werken dagelijks fulltime aan milieuvergunningen en aanverwante vraagstukken voor de industrie. Jij geeft leiding aan ongeveer 20 mensen die zich bezig houden op het gebied van deze milieuvergunningvraagstukken, en je hebt een sterke ambitie voor ontwikkeling en groei. De ontwikkeling ligt o.a. het gebied van het optimaliseren van de werkwijze, digitalisering en innovaties, het verstevigen en uitbouwen van onze marktpositie en het faciliteren van doorontwikkeling van commerciële vaardigheden. Naast het aansturen van je collega’s ben jezelf ook inhoudelijk betrokken bij vergunningenprojecten in een consultancy of projectmanagementrol.

Je belangrijkste verantwoordelijkheden zijn:

 • Gezamenlijk met Director Advisory Group en collega Associate Directors invulling geven aan onze strategische doelstellingen, deze samen met de kennismanager vertalen in een jaarplan en daadkrachtig uitvoeren door concrete acties te nemen en te formuleren;
 • De groei van het team faciliteren, met draagvlak, gericht op ontwikkeling en financial control;
 • Het standaardiseren en professionaliseren van projectmanagement;
 • Focus op welzijn en ontwikkeling van je collega’s;
 • Behalen van Adviesgroep targets in omzet, toegevoegde waarde en winst;
 • Klantfocus door sturen op projectresultaten, verantwoordelijkheid pakken in proposals en uitbouwen van ons netwerk.

 

Waar je komt te werken

We zijn koploper in innovatie en duurzame ontwikkeling. Vanuit onze vestigingen in meer dan 30 landen werken 6.000 professionals aan projecten in meer dan 140 landen. Wereldwijd ontwikkelen we samen met klanten, partners en kennisinstellingen toekomstbestendige oplossingen voor steden, water, transport en industrie. Het verbinden van mensen is ons verleden en onze toekomst.

De afdeling waar je gaat werken, maakt onderdeel uit van de Business Unit Industry & Energy. Binnen deze unit werken wij met enthousiaste en energieke collega’s die dag in dag uit klaar staan voor onze klanten op het gebied van milieu, veiligheid en duurzaamheid. De adviesgroep Environment & Safety bestaat uit ruim 100 medewerkers die werken vanuit onze kantoren in onder andere Groningen, Zwolle, Amersfoort, Amsterdam, Rotterdam, Goes, Nijmegen en Eindhoven. We dragen bij aan een veilige energietransitie, een duurzame en veilige industrie en een gezonde leefomgeving. Hierbij kijken we integraal naar processen, techniek, organisatie en cultuur, werknemers en omgeving. 

Wat je meebrengt

 • Teamspeler, met natuurlijk leiderschap en ambitie;
 • Communicatief vaardig met overtuigingskracht;
 • Coachende en leidinggevende vaardigheden;
 • Flexibel, makkelijk kunnen schakelen tussen taken;
 • Hands-on mentaliteit waarbij je bereid bent om ook in projecten mee te werken;
 • Ervaring met het verwerven van werk en onderhouden van klantcontacten binnen de industrie
  Organisatorische sensitiviteit
 • Affiniteit met digitale ontwikkelingen;
 • Je bent klantgericht en hebt kennis van de industriële markt.

 

Dit krijg je van ons

Naast dat je je bij ons kunt ontwikkelen binnen de mooiste en uitdagendste projecten in Nederland en wereldwijd, bieden we je ook:

 • Een goede balans tussen werk en privé, onder andere door een laptop en telefoon van de zaak zodat je kunt werken waar en wanneer je wil;
 • 28 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband;
 • Een goed primair salaris en pensioenopbouw via ons eigen pensioenfonds;
 • Volop opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
 • Persoonlijk budget dat je kunt gebruiken om extra vakantiedagen of een fiets van te kopen. Liever elke maand wat extra’s op je rekening? Dan kun je het ook laten uitbetalen;
 • Bonussen op basis van bedrijfswinst.

 

Ben jij onze nieuwe collega?

We maken graag kennis met je! Klik op de solliciteer button onder aan de pagina en upload je cv en motivatiebrief. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met de Cora Pothoven, Director Advisory Group, via [email protected] of met Kevin Zandbergen, Recruiter Industry & Buildings, via [email protected] of 088 348 34 05.

Acquisitie op deze vacature door bureaus is niet gewenst en aangeboden kandidaten worden niet in behandeling genomen.

Solliciteer nu