Consultant Assetmanagement Civiele Kunstwerken

Adaptive Infrastructure Asset Management Infrastructure
 • Netherlands
 • Amersfoort

Met innovatief assetmanagement en doordacht risicomanagement zorgen dat civiele kunstwerken nog decennia hun rol kunnen vervullen: daar ga jij voor. Als consultant assetmanagement breng je op het snijvlak van civiele techniek, werktuigbouwkunde en elektrotechniek de juiste specialisten van Royal HaskoningDHV bij elkaar. Zo kom je tot een optimale aanpak voor civieltechnische projecten in heel Nederland. De variatie in schaalgrootte maakt jouw baan extra leuk.

Wat je doet als consultant assetmanagement

De instandhouding van bruggen, viaducten, sluizen en stuwen, daar draait het om in jouw projecten. Je opdrachtgevers zijn onder meer Rijkswaterstaat, waterschappen, provincies en gemeenten. In technische zin zijn de vraagstukken in de projecten hetzelfde. Hoe is de huidige conditie van een asset? Wat betekent dat voor de integrale veiligheid? Welke aanpak is nodig om te zorgen dat een asset nog de volle levensduur optimaal functioneert?

Om wat voor project het ook gaat, jij bepaalt de scope en vindt de balans tussen prestaties, risico’s en kosten. En telkens vertaal je jouw aanpak naar de maat van de opdrachtgever en het budget. Grote projecten, zoals een beoordelingstraject van viaducten van een bepaald type voor Rijkswaterstaat, zijn formeel geregeld met expliciete kaders. Bij een project voor een gemeente – denk aan het inrichten van het beheerproces voor cyclisch onderhoud aan een aantal beweegbare bruggen – leunt je opdrachtgever veel sterker op jouw kennis en kunde.

Volop afwisseling dus en veel vrijheid om met jouw aanpak tot de beste resultaten te komen. En je krijgt de ruimte om innovaties in te zetten in het assetmanagement. Denk aan het gebruik van een digital twin, het toepassen van predictive maintenance of het implementeren van sensoring. Of vernieuwende manieren van aanbesteden en contracteren. En misschien wel het mooiste van je werk: je draagt elke dag bij aan een veiligere infrastructuur.

Waar je komt te werken

Royal HaskoningDHV is een wereldwijd ingenieurs-, projectmanagement- en consultancybedrijf, met 6.000 collega's verspreid over 140 landen. Samen werken we aan projecten die een positieve impact hebben op mensen, onze leefomgeving en de economie. Jij maakt deel uit van een team van assetmanagers in Amersfoort, Rotterdam of Nijmegen. Samen met jou bepalen we vanuit welke standplaats je aan de slag gaat. Overigens werk je regelmatig op projectlocaties en kun je ook vanuit huis veel werk doen. In je projecten werk je nauw samen met projectleiders, beton- en staalconstructeurs, electrotechnici, werktuigbouwkundigen en adviseurs integrale veiligheid. Een leuke club van gedreven professionals die met humor zaken kunnen relativeren. Ook ben je onderdeel van een landelijk én internationaal netwerk van assetmanagementspecialisten waarin kennisdeling centraal staat.

Wat je meebrengt

Jezelf verplaatsen in de rol van de opdrachtgever, die kunst versta je uitstekend. Je kunt goed inschatten hoe stakeholders in de wedstrijd zitten en hoe de verhoudingen tussen partijen liggen. Als gesprekspartner kun je op elk niveau helder communiceren met de verschillende partijen en jouw praktische adviezen en creatieve en innovatieve oplossingen begrijpelijk vertalen voor besluitvormers. Je combineert technisch-inhoudelijke kennis met analytisch denkvermogen en weet wanneer je specialisten in moet schakelen. Verder heb je:
 • Minimaal hbo-niveau.
 • Ervaring op het gebied van civiele kunstwerken.
 • Bij voorkeur affiniteit met data, GIS en sensoring.

Of je nu een enthousiaste starter of ervaren assetmanager bent, we horen graag van je. Samen kijken we op welke plek binnen onze organisatie je het beste tot je recht komt.

Dit krijg je van ons

Naast dat je je bij ons kunt ontwikkelen binnen de mooiste en uitdagendste projecten in Nederland en wereldwijd, bieden we je:
 • Een goed salaris en pensioenopbouw via ons eigen pensioenfonds zodat alles voor je oude dag goed geregeld is.
 • Een goede balans tussen werk en privé, onder andere door een laptop en telefoon van de zaak zodat je kunt werken waar en wanneer je wilt.
 • 28 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband. Liever parttime werken? In overleg is veel mogelijk.
 • Een goed bereikbare werkplek op ons kantoor in Amersfoort, Rotterdam of Nijmegen én reiskostenvergoeding of een NS-Business Card.
 • Volop opleidings- en ontwikkelmogelijkheden.
 • Persoonlijk budget dat je kunt gebruiken om extra vakantiedagen of een fiets van te kopen. Liever elke maand wat extra’s op je rekening? Dan kun je het ook laten uitbetalen.
 • Een uitdagende omgeving met een diverse groep deskundige collega’s, inspirerende events, workshops en excursies met collega’s binnen en buiten Nederland én voor young professionals het Young Professional Program waarin zij zich kunnen focussen op het ontwikkelen van hard en soft skills.
 • Extra beloning op basis van het bedrijfsresultaat. Ook krijg je de mogelijkheid om aandelen in het bedrijf te kopen en zo mee te profiteren van onze gezamenlijke performance.

 

Ben jij onze nieuwe collega?

We maken graag kennis met je! Klik op de sollicitatiebutton en upload je motivatie en je cv. Wil je eerst nog meer weten over deze baan? Neem dan contact op met Raymond Vroon, Associate Director, via 06 52 91 85 79 of met Johan Kuipers, Lead Recruiter, via 06 16 00 93 32 of [email protected]

Acquisitie op deze vacature door bureaus is niet gewenst. Aangeboden kandidaten nemen we niet in behandeling.
Solliciteer nu