Junior Adviseur Water en Milieu (Industrie)

Water Technology Engineers Specialists Water
 • Amersfoort

Ben jij op zoek naar het volgende?

 • Een baan waarbij je bijdraagt aan een schoner en veiliger watermilieu.
 • Het uitvoeren van complexe en maatschappelijk relevante projecten voor de allergrootste industriële bedrijven van Nederland.
 • Samenwerken binnen een professionele organisatie met de beste vakmensen op hun gebied.
 • Klanten helpen hun ambities te realiseren door het oplossen van hun uitdagingen op water- en vergunningengebied.
 • De mogelijkheid zelf richting te kunnen geven aan je ontwikkeling in een veelzijdige en laagdrempelige organisatie met volop mogelijkheden om je buiten je vakgebied te bekwamen en uitgedaagd te worden.
 • Een baan waar jij als persoon centraal staat en waar jij mag zijn wie je bent.
 • Dit alles bij het beste ingenieursbureau van Nederland1 en het wereldwijde watertechnologiebedrijf van het jaar 2020[1]

Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren!

 

De organisatie

De Adviesgroep Water for Industry binnen Royal HaskoningDHV (RHDHV) bestaat uit zo’n 35 professionals die zich bezighouden met watertechnologische vraagstukken voor onze industriële klanten in Nederland en daarbuiten. Binnen de groep is een team betrokken bij het aanvragen van (afval)watervergunningen voor onze Nederlandse industriële klanten. Hierbij wordt de bedrijfssituatie en het productieproces van de klant op het gebied van water in kaart gebracht. Ook worden er tal van studies uitgevoerd in het kader van vergunningen en wet- en regelgeving om ons aquatisch milieu te beschermen. Onze professionals werken nauw samen met professionals uit andere delen van ons bedrijf en vormen daarmee een groep om de Nederlandse industrie te ondersteunen en te adviseren. Een dynamisch team met veel jong talent op topniveau!

 

De functie

Als junior adviseur werk je in een projectteam aan vergunningaanvragen voor onze industriële klanten. Deze klanten betreffen industriële bedrijven in Nederland en zijn actief in een grote verscheidenheid van sectoren, bijvoorbeeld de voedingsindustrie, de (petro)chemische industrie of de farmaceutische industrie. Je bent ook vaak betrokken bij projecten gericht op een duurzamere leefomgeving, zoals de realisatie van een waterstoffabriek, projecten voor ondergrondse CO2-opslag of de bouw van fabrieken waarbij afvalstoffen worden omgezet in nieuwe grondstoffen.
Je draagt bij aan het opstellen van een aanvraag voor de (afval)watervergunning of de waterparagrafen van de omgevingsvergunning. Belangrijk onderdeel is het uitvoeren van de bijbehorende studies zoals een MRA, ABM-toets, immissietoets en toetsing aan BBT.

Kleinere projecten voer je zelfstandig uit, eventueel onder begeleiding van een ervaren adviseur/projectleider. Om onze kennis en ervaring op peil te houden en uit te breiden beheer je een aantal kennisonderwerpen. Je zorgt ervoor dat je weet wat de (markt)ontwikkelingen zijn en deelt deze met je collega’s. Daarnaast voeg je waarde toe aan onze klanten door kwalitatief uitstekend werk te leveren.

Jouw profiel

Je voelt je thuis in een resultaat- en klantgericht team waarin je jezelf kunt ontwikkelen tot een ervaren Adviseur Water en Milieu Industrie. Om in deze rol succesvol te zijn beschik je over de volgende eigenschappen:

 • Je hebt een afgeronde HBO- of WO-opleiding Chemie, Chemische Technologie, Milieutechnologie, Watermanagement  of vergelijkbaar;
 • Je wilt graag bijdragen aan een schoner aquatisch milieu door bedrijven te helpen voldoen aan de meeste recente milieunormen en -wetgeving;
 • Je hebt de sensitiviteit om samen met klanten, je collega’s en de overheid industriële watervergunningtrajecten en –procedures succesvol te doorlopen;
 • Je wordt enthousiast van het adviseren en ondersteunen van industriële klanten met reguliere en specifieke watervergunningvraagstukken, zodat zij hun (strategische) ambities kunnen realiseren;
 • Je vindt het mooi om samen te werken in een multidisciplinair projectteam en om zo collectief de aanvraag milieuvergunning te realiseren;
 • Je kunt de rust en het overzicht bewaren tijdens het uitvoeren van meerdere gelijktijdige projecten;
 • Je bent ondernemend, nieuwsgierig en hebt een gevoel voor (digitale) innovatie en co-creatie;
 • Nederlands is je moedertaal.

 

Het aanbod

Je wordt onderdeel van een team met veel ervaring, dat wereldwijd vooroploopt in kennis met aansprekende internationale projecten.  Hoe mooi is dat?

Je werkt samen met collega’s met goede consultancy skills die sterk zijn in de verbinding van industrie, water, vergunningen en omgeving. Dit past perfect in datgene waar we als RHDHV voor staan: Enhancing Society Together!
Er zijn volop doorgroeimogelijkheden in de rol van medior adviseur water- en omgevingsvergunningen of naar een combinatierol met procestechnologie (afhankelijk van je interesse en achtergrond). Uiteraard biedt een vooraanstaand bedrijf als RHDHV nog veel meer ontwikkelingsmogelijkheden! We stimuleren interne mobiliteit en geven we je autonomie in het maken van ontwikkelingskeuzes.

Verder zijn we als het grootste ingenieursbureau van Nederland én global water technology company van het jaar: innovatief, betrouwbaar, perfectionistisch, daadkrachtig en ook verassend. Dat is RHDHV. Ben jij dat ook? Dan zijn wij echt iets voor jou. We bieden een hele fijne werksfeer, waarbinnen collegialiteit, respectvol samenwerken en ontwikkeling van de medewerkers en de organisatie de belangrijkste factoren zijn. We belonen en beoordelen op basis van persoonlijke competenties en de opleidingsmogelijkheden zijn ruim.

 

De procedure

Ben jij onze nieuwe Junior adviseur Water en Milieu Industrie? We maken graag kennis met je. Upload je motivatiebrief en CV via de sollicitatiebutton.
Heb je nog vragen? Neem dan voor meer informatie contact op met Wijnand Mulder, Hoofd Adviesgroep Water for Industry: tel. 06 – 39824042

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld!

 

1. Beste ingenieursbureau in Nederland om bij te werken volgens LinkedIN top companies 2022:
https://www.linkedin.com/pulse/top-companies-2022-de-25-beste-bedrijven-om-jouw-carri%25C3%25A8re-/?trackingId=VOo0zXgmTyCnE%2BIDHjwIcg%3D%3D

2. Wereldwijd watertechnologiebedrijf van het jaar 2022:
https://globalwaterawards.com/2020-water-technology-company-of-the-year/
Solliciteer nu