Marketing en Communicatie Adviseur

Marketing & Communications Staff & Support Urban Development
 • Rotterdam
 • Amsterdam
 • Den Haag
 • Utrecht

32 – 40 uur

Met jouw slimme en creatieve marketinginitiatieven maak je onze duurzame oplossingen in de revolutie van de Nederlandse infra- en vervoernetwerken en thema’s zoals de energietransitie en circulaire economie zichtbaar voor de buitenwereld. Je zet de toegevoegde waarde voor onze opdrachtgevers én de leefomgeving in de spotlights en bouwt daardoor onze merkvoorkeur verder uit. Een rol met maatschappelijk impact dus. En dat in een snel veranderende omgeving waarin we je stimuleren het beste uit jezelf te halen.

Wat je doet als Marketing en Communicatie Adviseur

Start je als onze nieuwe Marketing en Communicatie Adviseur, dan zorgen we ervoor dat je in de eerste weken goed bekend raakt met onze systemen zoals ons CRM-systeem, Microsoft Dynamics, ClickDimensions en onze Brand Portal. En natuurlijk zorgen we er ook voor dat je alles komt te weten over onze dienstverlening en onze manier van werken, bijvoorbeeld door proactief contact te leggen met de verschillende afdelingen. We betrekken je al snel in lopende campagnes en initiatieven, waarin je actief bij draagt aan efficiëntie- en procesverbetering voor onze marketingafdeling. Daarnaast houd je je bezig met:
 • De implementatie en activatie van state of the art marketingcampagnes, optimalisatie van de klantervaring en het verhogen van de engagement met een focus op upper funnel activiteiten.
 • Het rapporteren en presenteren van campagneresultaten met bijbehorende analyse en het aangeven van welke vervolgacties er ondernomen moeten worden op basis van deze inzichten.
 • Het opzetten van campagnes op LinkedIn, Search Engine Marketing, event management, social media management, lifecycle marketinginitiatieven en efficiënte SEO-strategieën.
 • Contact met diverse partijen. Je bent namelijk het eerste aanspreekpunt in de markt voor alle go-to-market engagement campagnes en behandelt de media vragen/verzoeken die we ontvangen van vakpers en partnernetwerken. Het opstellen van persberichten is hier ook onderdeel van.
 • Ad-hoc verzoeken die je ontvangt van je collega’s, deze zelf afhandelen of afstemmen met onze supportmedewerkers.

Om dit voor elkaar te krijgen schakel je veel rechtstreek met het management van de afdelingen waar jij verantwoordelijk voor bent en werk je veel samen met deze verschillende teams. Stuk voor stuk inspirerende collega’s die vol zitten met ideeën waarin jij zorgt voor draagvlak en betrokkenheid bij het ontwikkelen en het stimuleren van succes voor de campagnes.

Een afwisselende rol dus met focus op het leveren van resultaat: projectuitvoering beheren, ideeën testen, campagnes opzetten, gegevens analyseren en problemen oplossen; dit is waar jij blij van wordt en vanuit ons waardering voor terugkrijgt!

Waar je komt te werken

Als onze nieuwe Marketing en Communicatie Adviseur, kom je terecht in een team van gepassioneerde collega's die samen invulling geven aan onze missie 'Enhancing society together'. Of het nu gaat om het verbinden van mensen door middel van onze infra en vervoeroplossingen of ervoor te zorgen dat gemeenschappen tot bloei te komen in gezonde en inclusieve steden. Ons werk heeft bijgedragen aan de vormgeving van de gebouwde omgeving over de hele wereld!

Je bent onderdeel van een informeel, maar gedreven marketingteam van 4 fte’s dat de Business Line Mobility & Infrastructure van Royal HaskoningDHV ondersteunt. Je hebt direct contact met het lokale management en stakeholders en rapporteert aan de Marketing Director van de Business Line. Daarnaast kun je leunen op de expertise van marketeers van onze andere Business Lines Water, Industry & Buildings en Digital Services, en de CRM, CMS & Google specialisten van onze Corporate Communicatie & Branding afdeling.

Wat je meebrengt

Je voelt je als een vis in het water in een snel veranderende omgeving waarin je schakelt tussen verschillende marketingactiviteiten en stakeholders. Initiatief nemen en prioriteiten stellen is voor jou dan ook geen probleem. Daarnaast heb je:
 • Bij voorkeur meer dan 5 jaar ervaring in het Marketing en Communicatie van in een b2b of b2g omgeving.
 • Wo of hbo+ werk- en denkniveau.
 • Skills in het conceptualiseren van social media campagnes, het schrijven/redigeren van content en het zelf activeren van campagnes met o.a. Google en Linkedin.
 • Vaardigheden in het presenteren van campagneresultaten en het geven van aanbevelingen & commerciële kansen op basis van behaalde resultaten en inzichten.

Heb je ook ervaring met of kennis van A/B testen, klantsegmentatie, profiling en targeting? Dan is dat mooi meegenomen! En ook nieuwsgierigheid naar nieuwe digitale toepassingen en het actief aanreiken van nieuwe oplossingen en voorbeelden zien we als een plus.

Dit krijg je van ons

Naast ontwikkelmogelijkheden binnen de mooiste en uitdagendste projecten in Nederland en wereldwijd, bieden we je ook:
 • Een goede balans tussen werk en privé, onder andere door een laptop en telefoon van de zaak en een thuiswerkplek zodat je (naast 1-2 dagen op kantoor waar het weer kan) kunt werken waar en wanneer je wilt;
 • 28 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband;
 • Een goed primair salaris en pensioenopbouw via ons eigen pensioenfonds zodat alles voor je oude dag goed geregeld is;
 • Een goed bereikbare en inspirerende werkplek op ons kantoor in Den Haag of Rotterdam (vanaf 2024 in Delft) én reiskostenvergoeding of een NS-Business Card;
 • Volop opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
 • Aanvullende variabele beloning zoals een persoonlijk budget dat je kunt gebruiken om extra vakantiedagen of een fiets van te kopen. Liever elke maand wat extra’s op je rekening? Dan kun je het ook laten uitbetalen;
 • Young Royal HaskoningDHV netwerk met inspirerende events, workshops en excursies met collega’s uit binnen en buiten Nederland.

 

Ben jij onze nieuwe collega?

We maken graag kennis met je! Klik op de solliciteer button onder aan de pagina en upload je cv of LinkedIn profiel en omschrijf kort je content en digital marketingvaardigheden het motivatie veld of bijlage. Of neem gerust even contact op met Johan Kuipers, via [email protected] of 06-16009332 Lead Recruiter Mobility & Infrastructure.

Een assessment, schrijfopdracht en het opvragen van een referentie kunnen deel uitmaken van de procedure.

Acquisitie op deze vacature door bureaus is niet gewenst en aangeboden kandidaten worden niet in behandeling genomen.
Solliciteer nu