Projectmanager Industrie & Gebouwen

Construction Management Project Management Industry
 • Amsterdam
 • Rotterdam
 • Eindhoven
 • Nijmegen

Je gaat aan de slag met internationale projecten in green- en brownfield productieomgevingen. Je leidt en stuurt multidisciplinaire teams aan en bouwt een relatie op als single point of contact naar de klant. Uiteindelijk zal jij, met behulp van jouw team, onze projecten tot een succes maken.

 

Wat je doet als Projectmanager

In de huidige business omgeving vragen multinational klanten steeds vaker aan ons om samen met hen business cases te ontwikkelen waarin engineering volledig is geïntegreerd. Deze business cases worden vervolgens vertaald in conceptuele ontwerpstudies en masterplannen. Jij snapt de primaire processen van onze opdrachtgevers als geen ander. Je belangrijkste verantwoordelijkheden zijn:

 • Managen en leiden van grootschalige projecten in een omgeving met meerdere belanghebbenden gedurende een volledige projectlevenscyclus, waarbij je onze multinationale klanten ondersteunt om de beste waardebeslissingen te nemen;
 • Ontwikkelen, leiden en managen van het team tijdens projectontwikkeling en oplevering;
 • Initiëren van projecten samen met klanten, coördineren van de inbreng van belanghebbenden, analyseren en beoordelen van productieoplossingen, voorbereiden van projectinstructies en business cases en verkrijgen van de nodige goedkeuringen binnen de organisatie van de klant;
 • Verantwoordelijk zijn voor alle projectcontroles, bijvoorbeeld: planning, kostencontrole, projectadministratie en contractbeheer;
 • Opereren in een internationale context en anticiperen op korte, middellange en lange termijn reizen.

Je ondersteunt ook het business development team, daarom wordt er van je verwacht dat je een persoonlijk netwerk van potentiële klanten hebt en dat je de commerciële vaardigheden hebt om accounts te ontwikkelen tot duurzame herhalende business.

 

Waar je komt te werken

Royal HaskoningDHV is een wereldwijd ingenieurs, projectmanagement en consultancy bedrijf, met 6.000 collega's verspreid over 140 landen. Samen werken we aan projecten die een positieve impact hebben op mensen, onze leefomgeving en de economie. Met de Business Line Industry & Buildings bedienen we een brede, internationale markt. Samen met onze opdrachtgevers plaatsen we projecten in een breder perspectief en creëren we omgevingen waarin mensen zich prettig voelen, waar ze willen verblijven, leren, onderzoeken, werken en herstellen. Binnen de Business Line zijn er projecten in onder andere de volgende sectoren: real estate, datacenters, consumer goods, pharmaceutica, overheid en educatie, healthcare, transport hubs, gezondheidszorg, milieu & energie en veiligheid.Je wordt onderdeel van het team Project Management & Consultancy. Een team dat bestaat uit zeer ervaren en oplossingsgerichte projectmanagers en adviseurs die veel ervaring hebben met grootschalige, multidisciplinaire projecten in diverse sectoren. Ons doel is om door middel van technische optimalisatie hogere productiviteit en lagere bedrijfskosten te realiseren voor onze opdrachtgevers. Samen met onze klanten plaatsen we projecten in een breder perspectief. We hebben een duidelijke visie op de gebouwde omgeving. De impact van de gebouwde omgeving gaat verder dan puur functionaliteit en raakt ook aan de kwaliteit van leven. Recente innovaties komen het best tot hun recht in nieuwe gebouwen, en de voordelen ervan zijn meetbaar. Maar hoe zit het met bestaande gebouwen? Renovatie, herinrichting of verbouwing van bestaande panden brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. En duurzame oplossingen vereisen slim denken.Elk project heeft zijn eigen individuele uitdagingen, of het nu gaat om budgetten, logistiek, timing, materialen of mensen. Daarom bieden we voor elk project een toegewijde en op maat gemaakte aanpak. Zo zorgen we ervoor dat elke project succesvol tot een einde komt, vanaf het eerste concept tot de uiteindelijke oplevering.  

 

Wat je meebrengt

We verwachten een internationale mentaliteit en bereidheid om te reizen voor opdrachten. Natuurlijk heb je ook uitstekende kennis van de Engelse taal. Met jouw interpersoonlijke en communicatieve vaardigheden kun jij jezelf moeiteloos aan passen in een internationale en cultureel diverse omgeving. Hierdoor ben je in staat om op te treden als coach en mentor voor andere medewerkers. Als Projectmanager ben je in staat om een positie als vertrouwde adviseur op directieniveau op te bouwen én te behouden bij onze cliënten. Je bent op de hoogte van internationale normen en ontwikkelingen op het gebied van veiligheid, gezondheid en duurzaamheid en kan deze actief uitdragen in je projecten. Verder:

 • Heb je een achtergrond aan een Technische Universiteit (bijvoorbeeld civiel / werktuigbouwkunde);
 • Heb je meer dan 8 jaar ervaring in het managen van multidisciplinaire engineering en constructie projecten (middelgroot / groot), bij voorkeur in de food & beverage, farmaceutische of andere productie sectoren;
 • Ben je gediplomeerd professional, projectmanagement certificeringen zijn wenselijk (bijv. IPMA, Prince);
 • Ben je een ondernemer bent met een sterk zakelijk inzicht en netwerk en een goed begrip van zakelijke financiën met een duidelijke markt gedrevenheid. Daarnaast een focus op klanten én het netwerk van de klant en het herkennen van winstgevendheid en omzet potentieel in zakelijke kansen.

 

Dit krijg je van ons

Als het grootste ingenieursbureau van Nederland zijn we innovatief, maar realistisch. Perfectionistisch, maar daadkrachtig. Verrassend, maar altijd en overal betrouwbaar. Ben jij dat ook? Dan is ons bureau echt iets voor jou. We bieden een goede werksfeer, waarin collegialiteit en ontwikkeling van de organisatie en medewerkers de belangrijkste factoren zijn. Ook een goed salaris is belangrijk, afhankelijk van jouw werkervaring zorgen wij voor een passend aanbod. In onze organisatie wordt ondernemerschap en innovatie gestimuleerd. Er is volop ruimte voor eigen initiatief in een open en flexibele cultuur. Verder krijg je bij ons:

 • Een goede balans tussen werk en privé, onder meer door flexibele werktijden en 28 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband;
 • Ook krijg je een laptop en telefoon van de zaak, zodat jij kunt werken waar en wanneer je wilt;
 • Persoonlijk budget dat je kunt gebruiken om bijvoorbeeld extra vakantiedagen of een fiets van te kopen. Of je laat het uitbetalen;
 • Een goede pensioenopbouw via ons eigen pensioenfonds zodat alles voor je oude dag goed geregeld is;
 • Volop opleidings- en ontwikkelmogelijkheden. Bij ons vind je geen starre functies en vastomlijnde ontwikkelpaden, maar flexibele rollen en veel keuzevrijheid als het gaat om team, locatie en werkzaamheden.

Je zult werkzaam zijn op ons kantoor in Amsterdam, Rotterdam, Nijmegen of Eindhoven. Aangezien onze opdrachtgevers in heel Nederland en internationaal gevestigd zijn, wordt flexibiliteit ten aanzien van reizen verwacht.

 

Ben jij onze nieuwe collega?

Dan maken wij graag kennis met jou! Solliciteer direct via de knop hieronder. Wil je graag meer weten over de functie en/of de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Frank van der Velden, Lead Recruiter, via mailadres: [email protected].

Hashtags: #LI-FV1

 

Solliciteer nu