Senior Adviseur Planstudies

Environmental Science Consultancy Environment
 • Amersfoort

De samenleving klaarmaken voor de toekomst door oplossingen te bieden voor infrastructurele vraagstukken, daar ga jij mee aan de slag als Senior Adviseur Planstudies. Zo werk je samen met collega’s aan projecten op het gebied van infrastructuur, water, gebiedsontwikkeling en industrie, zodat je samen tot slimme oplossingen komt voor een duurzame samenleving.

 

Wat je doet als Adviseur Planstudies

Om voorop te blijven lopen en ter versterking van onze marktpositie zijn wij op zoek naar een ambitieuze, ondernemende en verbindende adviseur planstudies. Als Senior Adviseur Planstudies heb je de kennis en ervaring om proces en inhoud te verbinden, stuur je projecten aan en verwerf je nieuwe opdrachten. Je bent verantwoordelijk voor kwalitatief hoogwaardige producten die in afstemming met de klant op tijd en binnen budget worden opgeleverd.

Je zal je bezighouden met het aansturen van adviesopdrachten, planstudies, tenders en (laten) opstellen van offertes. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het maken van kwalitatief hoogwaardige rapportages voor integrale studies ten behoeve van het besluitvormingsproces (bijvoorbeeld m.e.r.-beoordeling, notitie reikwijdte en detailniveau, milieueffectrapport, inpassingsplan, tracébesluiten, projectplan, nota van antwoord). Verder bestaan je kerntaken uit:

 • Het actief volgen van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving en een voortrekkersrol nemen om hierop in te spelen;
 • Het actief volgen van technologische ontwikkelingen en hierop inspelen;
 • Werk genereren door het actief onderhouden en benutten van je relevante netwerk bij klanten, waaronder gemeenten, provincies en rijksoverheid;
 • Het actief extern zichtbaar zijn door het schrijven van blogs en het geven van lezingen op relevante bijeenkomsten.
Lees hier ook het ervaringsverhaal van Veronique, adviseur milieueffectrapportages en planstudies bij Royal HaskoningDHV: Bouwen aan je/de toekomst door Veronique

 

 

Waar je komt te werken

RoyalHaskoningDHV is een onafhankelijk, internationaal advies-, ingenieurs- en projectmanagementbureau sinds 1881. Onze circa 6.000 professionals leveren diensten op het gebied van energie, gebouwen, industrie, infrastructuur, luchtvaart, maritiem, mijnbouw, stedelijk en landelijk gebied, transport en water in meer dan 150 landen.

Als Senior Adviseur Planstudies kom je te werken in de adviesgroep Smart Urban Environment (SUE) van Royal HaskoningDHV. Deze adviesgroep bestaat uit meer dan 100 enthousiaste experts en consultants gevestigd in Amersfoort, die werken aan slimme oplossingen voor een duurzame leefomgeving.

Het team planstudies werkt aan projecten op het gebied van infrastructuur, water, gebiedsontwikkeling en industrie. Het gaat dan bijvoorbeeld om oplossingen voor infrastructurele vraagstukken, dijkversterkingen, binnenstedelijke herontwikkelingsprojecten en invulling van de energietransitie. Wij maken samen onze leefomgeving klaar voor de toekomst door sturing te geven aan besluitvorming middels m.e.r.-procedures (advisering en opstellen m.e.r.-rapporten), MIRT verkenningen, omgevingsvisies, gebiedsontwikkelingen en Tracébesluiten.

 

Wat je meebrengt

Je bent een stevige projectmanager en adviseur met interesse in milieugerelateerde vraagstukken rond mobiliteit, industrie, infrastructuur (nat & droog), hoogwaterbescherming en gebiedsontwikkeling. Je hebt ruime ervaring met het uitvoeren van adviesopdrachten. Vanzelfsprekend kun je goed prioriteren en waarborg je de voortgang van je projecten, waarbij je integrale teams aanstuurt. Je bent analytisch sterk, hebt excellente communicatieve vaardigheden, beschik je over zeer goede rapportage vaardigheden, kan je goed luisteren en vraag je door. Verder heb je:

 • Meer dan 15 jaar aantoonbare relevante werkervaring;
 • Universitair werk- en denkniveau;
 • Ruime planologische ervaring en kennis van de Omgevingswet;
 • Affiniteit voor het werken met digitale tooling zoals ons I-report;
 • Een goed en actueel netwerk bij relevante klanten als grote gemeenten en Rijkswaterstaat;
 • Een leerhouding die voortdurend is gericht op ontwikkeling van persoonlijke en professionele vaardigheden van jezelf en van je collega’s;
 • Een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse taal is onmisbaar.

Je bent minimaal 32 uur per week beschikbaar. Omdat het grootste deel van het team in Amersfoort werkt, is Amersfoort je uitvalsbasis. Enige flexibiliteit om deels op andere kantoren te werken is mogelijk en wordt ook van je verwacht.

 

Dit krijg je van ons

Een baan met impact waar je zichtbaar bijdraagt aan de ontwikkeling van anderen. Verder bieden we je een prettige en persoonlijke werksfeer waarin collegialiteit en de ontwikkeling van organisatie en medewerkers de belangrijkste factoren zijn. Daarnaast bieden we je:

 • Een goede balans tussen werk en privé, onder andere door flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden;
 • Een uitstekend pakket aan flexibele arbeidsvoorwaarden waaronder een goede eigen pensioenregeling, de mogelijkheid tot het kopen van aandeelcertificaten en aanvullende variabele beloning.
 • Ruime opleidingsmogelijkheden en mogelijkheden tot het verbreden van je netwerk en kennis in bijvoorbeeld kennissessies van onze SMC Academy of (internationale) projectmanagement en leadership trajecten;
 • Een op competenties gericht ontwikkelings- en beoordelingssysteem.

 

Ben jij onze nieuwe collega?

Dan maken we graag kennis met jou! Solliciteren kan via onderstaande button of neem voor meer informatie of een voorgesprek contact op met Caroline Winkelhorst (mobiel 06-52018523), Associate Director Smart Urban Environment of Joyce Bosveld,  Recruiter via 06-15132511 of [email protected].

Acquisitie op deze vacature door bureaus is niet gewenst en aangeboden kandidaten worden niet in behandeling genomen.

Solliciteer nu