Specialist/Adviseur Water & Infra

Civil Engineering Engineers Specialists Water
 • Rotterdam
 • Amersfoort
 • Den Haag

Water raakt aan alles. Samen staan we voor de uitdaging om veiligheid, duurzaamheid en een baanbrekende inzet van water concreet vorm te geven. Met onze klanten en partners ontwikkelen we oplossingen voor genoeg en schoon water én het tegengaan van wateroverlast. Als Specialist/Adviseur Water & Infra (0,8-1FTE) help je met jouw adviezen over watersystemen je klanten en partners verder. Come Enhance Society Together!

 

Wat je doet als Specialist / Adviseur Water & Infra

Het grootste gedeelte van je tijd houd je je bezig met het ontwerpen van complexe hemelwaterafvoersystemen en watermanagement op luchthavens en ben je het aanspreekpunt voor de discipline water. Je werkt voornamelijk vanuit Nederland aan projecten over de hele wereld met verschillende culturen en klimatologische omstandigheden. Soms werk je zelfstandig en soms in grote multidisciplinaire teams. Ook de aard van het werk is divers. Het opstellen van masterplannen, voor- en defintief ontwerp en uitvoeringsadvisering, het komt allemaal voorbij. Daarnaast:

 • Ben je betrokken bij grote Nederlandse infrastructurele projecten zoals verbreding en aanleg van rijks- en provinciale wegen, spoorwegen, realisatie van tunnels en natte kunstwerken. 
 • Draag je inhoudelijk bij aan projecten en offertes en stem je zelfstandig af met opdrachtgevers. 
 • Draag je actief bij aan de verdere ontwikkeling en uitbouw van het werkveld Water & Infra.
 • Werk je hoofdzakelijk vanuit onze kantoren in de Randstad (Den-Haag en Rotterdam, vanaf 2024 Delft).

 

Waar je komt te werken

Royal HaskoningDHV is een internationaal, onafhankelijk ingenieursbureau, in advies en projectmanagement dat 140 jaar technische expertise integreert met digitale technologieën en softwareoplossingen. Onze 6.000 collega's werken vanuit kantoren in meer dan 25 landen over de hele wereld. Met onze missie Enhancing Society Together dragen we bij aan een betere samenleving en maken we de levens van  grote groepen mensen wereldwijd gemakkelijker, gezonder en veiliger. Als onze nieuwe Specialist / Adviseur Water & Infra word je onderdeel van ons Water & Infra team.

 

Je wordt als Specialist/Adviseur Water & Infra onderdeel van het waterteam van Royal HaskoningDHV. Wij stimuleren geïntegreerde duurzame ontwikkeling samen met onze klanten op kennisgebieden waarin wij de expert zijn en onze invloed kunnen uitoefenen. Met onze ambitie willen we samen met onze opdrachtgevers een positieve bijdrage leveren aan de volgende generaties als financieel gezond bedrijf. Wij zijn commercieel slimme ingenieurs, projectmanagers en consultants die goed zijn in het bedenken en ontwerpen van intelligente steden, luchthavens, havens, gebouwen en nog heel veel meer. In een steeds sneller tempo verbinden we de beste en slimste mensen ter wereld en ondersteunen zo onze klanten met een betere en snellere uitvoering van hun ambities. Dat noemen we: ‘Enhancing Society Together’!

 

Wat je meebrengt

Je bent oplossings- en resultaatgericht (zonder het grote geheel uit het oog te verliezen), besluitvaardig en je hebt een flexibele werkhouding. Het ad hoc reageren op vragen en het werken aan meerdere projecten tegelijkertijd gaat je goed af. Je krijgt energie van complexe vraagstukken in een dynamische werkomgeving. Met jouw communicatieve vaardigheden kan je goed in teams en zelfstandig werken en krijg je het voor elkaar om ingewikkelde materie helder aan de opdrachtgever te presenteren. Daarnaast heb je als Adviseur / Specialist Water & Infra:

 • Een opleiding op HBO of academisch niveau op het gebied van Civiele Techniek, en/of Watermanagement;
 • Ten minste 3 jaar relevante werkervaring;
 • Kennis van en ervaring met rekenen aan water in de bebouwde omgeving (bijvoorbeeld met behulp van InfoWorks ICM, SOBEK of 3Di);
 • Ervaring met Autocad (Civil 3D) en GIS-programmatuur is een pre; 
 • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk. Beheersing van de Engelse taal is een pre; 
 • De ambitie en drive om jezelf continue te blijven (door)ontwikkelen binnen het werkveld Water & Infra, bijvoorbeeld tot ontwerpleider. 

 

Dit krijg je van ons

Als toonaangevend ingenieursbureau zijn we innovatief, daadkrachtig en betrouwbaar. Dat is Royal HaskoningDHV. We bieden een goede werksfeer waarin je jezelf kan zijn en waarin collegialiteit en ontwikkeling van de organisatie en medewerkers de belangrijkste factoren zijn. Naast dat je je bij ons kunt ontwikkelen binnen de mooiste en uitdagendste projecten in Nederland en wereldwijd, bieden we je ook:

 • Een goede balans tussen werk en privé, onder andere door een laptop en telefoon van de zaak zodat je kunt werken waar en wanneer je wil.
 • 28 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband.
 • Een goed primair salaris en pensioenopbouw via ons eigen pensioenfonds zodat alles voor je oude dag goed geregeld is.
 • Goed bereikbare kantoren  én reiskostenvergoeding of een NS-Business Card.
 • Persoonlijk budget dat je kunt gebruiken om extra vakantiedagen of een fiets van te kopen. Liever elke maand wat extra’s op je rekening? Dan kun je het ook laten uitbetalen.

 

Ben jij onze nieuwe collega?

We maken graag kennis met je! Klik op de solliciteer button onder aan de pagina en upload je cv en motivatiebrief. Na ontvangst van je sollicitatie nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Het sollicitatieproces bestaat vervolgens uit twee gesprekken en eventueel een assessment. Zijn we hierna allemaal enthousiast? Dan ontvang je van ons een aanbod en verwelkomen we je graag aan boord.  

 

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Michelle Spoor, Recruiter Water & Maritime, via [email protected]

 

In verband met de privacywet willen we je vragen te solliciteren via de onderstaande button en je cv en motivatiebrief niet naar ons te mailen.

 

Acquisitie op deze vacature door bureaus is niet gewenst en aangeboden kandidaten worden niet in behandeling genomen.

Solliciteer nu