Strategisch Adviseur Water Management

Hydrology Consultancy Water
 • Zwolle

Samen met onze klanten en partners ontwikkelen wij oplossingen voor het tegengaan van watertekort en wateroverlast in stedelijk en landelijk gebied. We leggen verbindingen tussen waterkwaliteit en waterkwantiteitsvraagstukken. Meer dan ooit vraagt dit om een gebiedsgerichte aanpak, daarom ga je aan de slag met een groep adviseurs en experts waarin het vormgeven van een duurzaam, toekomstbestendig en veilig watersysteem centraal staat. Let’s Enhance Society Together!

Wat je doet als Adviseur Water Management 

In deze rol als Strategisch Adviseur Water Management geef je advies over maatschappelijke thema’s in de watersector. Zo richt jij alle neuzen naar het gemeenschappelijk belang en vertaal je goede ideeën naar uitvoerbare projecten. In je werk zul je samenwerken met directies van de waterschappen, drinkwaterbedrijven, Rijksoverheid, regionale overheden en andere betrokkenen in het waterdomein. Jij adviseert en begeleidt onze waterklanten in hun strategische keuzes en helpt hen met het implementeren van de gevonden oplossingen. 

Verder ga je in deze functie aan de slag met het:

 • Schetsen en beoordelen van toekomstbeelden vanuit je kennis van de watersector. Zo weet je de verschillende waterdomeinen -drinkwater, afvalwater en water in de stad met elkaar te verbinden;
 • Maken van houtskoolschetsen, toekomstvisies, masterplannen, scenariostudies en businesscases;
 • Faciliteren bij zoektochten naar bestuurlijke consensus;
 • Intern leggen van verbindingen tussen de verschillende Adviesgroepen binnen onze Business Unit Water en het realiseren van projecten over de Adviesgroep heen. De nadruk ligt hier op de Nederlandse Waterschapsmarkt, welke bestaat uit waterschappen, gemeenten, drinkwaterbedrijven en Rijksoverheid, in binnen én buitenland.

Waar je komt te werken

Je gaat als Strategisch Adviseur werken vanuit de Adviesgroep Water Management die bestaat uit ruim 100 professionals die zich bezighouden met oppervlaktewater, grondwater en stedelijk water. Van strategische advisering over samenwerking in de waterketen en planvorming, tot modellering van systemen en de ontwikkeling van nieuwe tools en services. Klimaatadaptatie is een van de rode draden in ons werk. Wij gaan vanuit onze kantoren in Amersfoort, Nijmegen, Eindhoven, Maastricht, Rotterdam, Goes, Amsterdam, Groningen en Zwolle naar onze klanten die door heel Nederland zijn verspreid. Ons internationale projectenportfolio rondom resilient cities is volop in ontwikkeling.

Wat je meebrengt

We zoeken een Strategisch Adviseur Water Management dat een sociaal type is, die makkelijk met collega’s en opdrachtgevers kan sparren. Natuurlijk houdt dat ook in dat je zeer goede communicatie-, schrijf- en presentatievaardigheden meeneemt en van huis uit een verbinder bent die mensgericht werkt. Verder heb je voor deze rol:

 • Een afgeronde relevante wo-opleiding;
 • Meer dan 15 jaar werkervaring en relevant netwerk in het vakgebied;
 • Een opleiding in, of ervaring met verandermanagement;
 • Een passie voor water én een uitstekend netwerk in de waterwereld;
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Dit krijg je van ons

Als toonaangevend ingenieursbureau zijn we innovatief, daadkrachtig en betrouwbaar. Dat is Royal HaskoningDHV. We bieden een goede werksfeer, waarbinnen collegialiteit en ontwikkeling van de organisatie en medewerkers de belangrijkste factoren zijn. We coachen je actief. Naast dat je je bij ons kunt ontwikkelen binnen de mooiste en uitdagendste projecten in Nederland en wereldwijd, bieden we je ook:

 • Een goede balans tussen werk en privé, onder andere door een laptop en telefoon van de zaak zodat je kunt werken waar en wanneer je wil;
 • 28 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband;
 • Een goede primair salaris en pensioenopbouw via ons eigen pensioenfonds zodat alles voor je oude dag goed geregeld is;
 • Een goed bereikbare werkplek op ons kantoor in Zwolle én reiskostenvergoeding of een NS-Business Card;
 • Volop opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
 • Persoonlijk budget dat je kunt gebruiken om extra vakantiedagen of een fiets van te kopen. Liever elke maand wat extra’s op je rekening? Dan kun je het ook laten uitbetalen.

Ben jij onze nieuwe collega?

We maken graag kennis met je! Solliciteer direct via de knop hieronder. Heb je nog vragen? Neem dan voor meer informatie of een afspraak met ons, contact op met Rob Franken, Hoofd Adviesgroep Water Management via 06-24332789 of stuur een mail naar [email protected].

Acquisitie op deze vacature door bureaus is niet gewenst en aangeboden kandidaten worden niet in behandeling genomen.

Solliciteer nu