Project results

  • 850 m2
    Office space
  • 50
    Workplaces provided
  • 4
    Months to complete the project

PROJECT FACTS

  • Client
    Global Digital Infrastructure company
  • Location
    Dublin
  • Period
    September 2021 – December 2021
  • Challenge
    Interior design and fit out of an 850m2 office space
  • Solution
    A flexible and healthy work environment that accommodates 50 employees while interconnecting function and corporate style
The interior design and fit out of the 850m2 office space to accommodate 50 employees in Dublin was undertaken by Royal HaskoningDHV. It followed the success of a previous workplace design in Helsinki for our client. The results of our work in Dublin were similarly well received, prompting the following reaction: 

“The team's performance on our project was stellar! They very successfully managed the design of our project remotely without being able to visit the site due to Covid. Working with a local partner in a successful collaboration, Royal HaskoningDHV made my job representing the owner and end-user easy. The local team loved how the space turned out and are very pleased with the design and functionality of their new work and amenities spaces.”
Insight and experience adds value to the outcome
We identified the location after a systematic assessment of available sites across the city. This one met our client’s criteria and is surrounded by an attractive, green environment. The internal space had recently been refurbished so we sought to retain and re-use as many elements as possible, including internal walls and glazing, as well as ventilation, electricity and plumbing systems.

“Our insight into our client’s needs enabled us to add value in our interpretation and application of the design guidelines. This was complemented with knowledge of local regulations and context from our architectural partners in Dublin,” said Richard van den Brule, Architect at Royal HaskoningDHV. “Working in co-creation, we brought together styles, textures, artworks and lighting that referenced both the locality and our client’s branding.”

Wellbeing and inclusivity are key principles in the design
The centrepiece of the design is ‘The Hive’, a flexible open space which can be used for large-scale meetings or for smaller groups to get together and collaborate. An elaborate custom light fitting inspired by our client’s logo extends throughout the area. The sense of community is heightened by a beehive honeycomb theme that runs through the design. Other communal areas include meeting rooms of various sizes, a games room and kitchen. The entire space encourages inclusivity and there is a mother’s room and shower as well as small ‘hush’ rooms.
Wellbeing is at the heart of our design. It was important in the choice of location and availability of outside space. Internally it is reinforced by a joyful and welcoming atmosphere. Within the office, we have created neighbourhoods with separate identities so people can choose each day to work where they feel most comfortable.

Richard van den Brule

Architect at Royal HasoningDHV