Gelre Hospital Zutphen | Royal HaskoningDHV

Within a year’s time it has been fully designed and tendered. The basic design of the building takes the changes in the industry concerning real estate into account. It is made to fit all flexibility requirements and will serve the new free market principles. 

Gelre Hospital Zutphen | Royal HaskoningDHV

The building is split up into two main parts: a ‘Hot Floor’ with the technical healthcare functions like operating rooms and laboratories and a wing with all residential areas.

Wood- and stone-like materials indicate the residential wing and make it fit into the surroundings. The Hot Floor is clearly identifiable by steel and glass materials creating a technical atmosphere.

Gelre Hospital Zutphen | Royal HaskoningDHV

Project facts

  • Client
    Stichting Gelre Ziekenhuizen, Apeldoorn
  • Location
    Zutphen, The Netherlands
  • Period
    2006-2010
  • Solution
    Architecture, building services, landscape design, structural design