The new Basis | Royal HaskoningDHV

This newly built training and after-care centre has been designed to have a familiar, friendly and open atmosphere, while at the same time offering a sense of shelter.

The new Basis | Royal HaskoningDHV

On the ground floor the training and after-care spaces are housed, as well as the restaurant and atrium. These public functions are placed inside a transparent circle with a panoramic view to the green and lush surroundings.

The new Basis | Royal HaskoningDHV

As a contrast, the hotel rooms and offices on the upper floors have a more private nature. Thanks to the vision and mission of The Basis, much attention was paid to sustainability during the design process.

The new Basis | Royal HaskoningDHV

The design approach has been inspired by the C2C ® design methodology.

 
The new Basis | Royal HaskoningDHV

Project facts

  • Client
    Stichting de Basis
  • Location
    Doorn, The Netherlands
  • Period
    2009-2013
  • Solution
    Architecture